Сбъркана е философията на държавата какви трябва да са й

...
Сбъркана е философията на държавата какви трябва да са й
Коментари Харесай

В София имало повече болници, отколкото в цяла Австрия

Сбъркана е философията на страната какви би трябвало да са й уговорките в опазването на здравето, а проблемите се вземат решение на парче. Това сподели някогашният здравен министър в кабинета " Борисов 2 " Петър Москов в изявление за Би Ти Ви.

" В ГЕРБ се работи на парче и за лечебни заведения и за медикаменти. Държавата не е там, където й е мястото. Здравната карта, която е призната и оповестена, е същия документ като този, който беше преди този момент ", сподели Москов. По мотив броя на лечебните заведения в страната, той сподели, че в броя на лечебните заведения в София е по-голям от всички лечебни заведения в Австрия. Москов го изясни с липса на политика в сферата.

" Няма по какъв начин в регионален град, какъвто е Враца, да няма огромна многопрофилна болница. Ако някой си го мисли, то или има температура, или следва стопански ползи, които не са свързани с популацията " добави той.

Проектът на здравна карта, препоръчан от неговия екип, беше анулиран през октомври 2017 година от Върховния административен съд, а едвам предишния месец държавното управление утвърди нов план.

Москов допусна, че парите за заплати, които ще бъдат дадени целево, с цел да не стачкува личният състав на лечебните заведения в Ловеч и Враца, ще дадат успокоение единствено за няколко месеца, и предизвести, че това не взема решение систематични проблеми. " Много милиона на година отиват по канали, построени на бизнес принцип, а не в публичен интерес, а здравната карта е инструментът за образуване на държавна политика и отговаряне на потребностите на хората ", сподели Москов и акцентира, че страната е единствената в Европейския съюз, която няма подобен инструмент.

Москов напомни, че от 2016-та има разпореждане на Министерски съвет, в което са гласувани 8 млн. лева за покупка на инсталация за ловешката болница, само че това не е изпълнено и досега.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР