Създаването на публично-частни партньорства между бизнеса и черноморските общини за

...
Създаването на публично-частни партньорства между бизнеса и черноморските общини за
Коментари Харесай

Браншът единодушен зад Зарица Динкова: Тя направи революция

Създаването на публично-частни партньорства сред бизнеса и черноморските общини за рекламиране на страната в чужбина единомислещо бе наречено " революционно " от туристическия отрасъл. 

Това е и най-забележителното съгласно работещите в туризма достижение на екипа на Зарица Динкова и единствено то е задоволително, с цел да упорстват тя да остане на поста си и след ротацията. Това сподели анкета на " 24 часа " измежду сектора.

 

„ Това е безспорна гражданска война, тъй като до момента тези средства потъваха в пясъка. А тя с едни 5 млн. лева, към които частните сътрудници – самолетни компании, туроператори, летища, прибавиха още толкоз пари, съумя да промотира България, и то по един нов, актуален метод ", разяснява Венцислав Танчев, един от създателите на Асоциацията на организациите за входящ туризъм и представител на няколко огромни немски туроператора за България.


По същия мотив шефът на " Албена " Красимир Станев сподели, че за първи път от доста години му се случва непознати сътрудници да му се обаждат и да го питат какво става, че България се популяризира толкоз интензивно.


„ Аз самият съм сюрпризиран, да не приказваме, че става дума за сътрудници от скандинавските страни, а това е един значим за нас пазар ", изясни Станев. Добави, че оставането на Зарица Динкова на поста би потвърдило, че политиците мислят за устойчивостта на политиките, които организират.


„ Крайно време е политиците да схванат, че съществува и небосвод, по-далечен от 6-8 месеца. Ние, туроператорите, имаме доста добър разговор с министерството. Фактът, че Динкова не идва от сектора, няма никакво значение. Това е едно политическо решение, ние сме го приели, в този момент чакаме да забележим политика, която се реализира най-малко 1-2 години, другояче няма да има никаква резистентност ", разяснява и Даниела Стоева, член на управителния съвет на Асоциацията на турепораторите и туристическите организации в България. 

 

Тя също прави оценка високо директното разпределяне на пари за реклама на общините и чака това да продължи и с общини от други региони на страната.


Шефът на Съюза на туристическата промишленост в Банско Малин Бистрин също счита, че средствата за реклама би трябвало да се отпускат на съдружия сред общините и частния бизнес, който е заинтригуван от докарването на туристи. Тя върви в вярната посока, въпросът е в този момент да се реализира резистентност ", разяснява Бистрин. 

 

И се похвали, че от сряда по CNN Turk потегля излъчването на реклама за Банско по 5 пъти дневно, като ангажимента е в прогнозата за времето в централната емисия вести да се загатва и времето в Банско. Това е направено с напъните на локалния туристически бизнес.


„ Тези 5 млн. лева ще се окажат най-смислената инвестиция, направена в България в последно време. Видя се, че и с малко пари, само че с повечко мисъл стават нещата и съгласно мен ние през 2024 година с тази реклама ще възстановим туризма на равнищата от 2019 година

 

В началото браншът като че ли подцени Зарица Динкова, само че тя се оказа изумително отзивчив и изкусен човек ", заключи Румен Драганов, изпълнителен шеф на Института за оценки и разбори в туризма.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР