Създаваме работна група, която да приоритизира опасните язовири, заяви премиерът

...
Създаваме работна група, която да приоритизира опасните язовири, заяви премиерът
Коментари Харесай

След заседанието на МС: Работна група ще приоритизира опасните язовири

" Създаваме работна група, която да приоритизира рисковите язовири ", съобщи министър председателят Кирил Петков . Темата е била обсъждана на днешното държавно съвещание, на което е взето решение работната група да сътвори обединен механизъм и тактика за ръководство на водните обекти у нас.

По думите му сега в страната има 35 язовира в неприятно положение , ръководени от Министерството на стопанската система, а други 180 се ремонтират с неразбираема документи.

" Имаме голям завещан проблем, който би трябвало да се реши ", уточни министър председателят. Той даде образец с язовир Огоста , чиято язовирна стена е в неприятно положение. Според премиера положението на стената " не е сериозно ", само че в случай че не бъдат взети незабавни ограничения, през идващите месеци равнището на сдържаност може доста да се увеличи.

" Много министерства са притежатели на някакъв водоем или язовир, само че няма обща тактика за общото им ръководство ", разяснява още министър председателят, съгласно който задачата на работната група ще бъде точно да създаде общ механизъм за стопанисването на водните обекти. Кирил Петков акцентира и нуждата от законови промени в тази сфера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР