Създава се впечатление за театър, но кризата е реална, коментира

...
Създава се впечатление за театър, но кризата е реална, коментира
Коментари Харесай

Александър Маринов за преговорите: Създава се впечатление за театър, но кризата е реална

" Създава се усещане за спектакъл, само че рецесията е действителна ", разяснява той сложните договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които си дадоха следващи времеви граници, с цел да реализиран съгласие към първия мандат и образуването на кабинет през днешния ден до обед.

" Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все отново може би е по-голяма вероятността да се спогодят, само че от това нищо положително няма да произтече. ", предвижда политологът.

" Предсрочните избори са по-малкото зло ", разяснява проф. Александър Маринов и предвижда, че единствено след няколко седмици, каквото и да е написано в бъдещото съглашение за ръководство, двете обединения ще се сблъскат.

Като мотив политологът изведе, че въпросните обединения са " антагонистични ". " Техните ползи не могат да бъдат примирени. Те преглеждат насилственото си и неискрено партньорство като опция всяка от тях да нанесе вреди на другата ", пояснява той дейностите на управлявалите до момента дружно. Той подсети неведнъж повтаряната теза до момента, че гласоподавателите на тези две сили не са дали своят вот те да ръководят дружно, а в този момент " са се прегърнали ".

" Ако те лъжат гласоподавателите си, отиваме доста надалеч от парламентарната народна власт. ", назова диагнозата политологът.

Според него несъгласията се пораждат от желанието за решителен надзор върху основни структури на властта. ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент управляват забележителна част от тези системи, уточни той.

" Ако държавното управление се случи, в него ще има цифров паритет, само че ГЕРБ предлага опитни админи и политици ", съпостави той фрагментите на партията на Борисов и на ПП-ДБ, които, съгласно него, са неопитни. " Хора, които доста добре владеят механиката на държавното ръководство и спрямо тях, хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета. ", установи Александър Маринов.

Политологът излезе и отвън рамките на националната политическа обстановка, като я проектира върху интернационалната конюнктура и идния президентски избор в Съединени американски щати.

" Ако в Съединени американски щати завоюва Тръмп, това " ще промени насочеността на американската политика, ще допуска различен тип салда вътре в НАТО и ние ще бъдем някъде сред ритниците на атовете ", предвижда анализаторът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР