Създателите на куклата “Барби” – компанията “Мател” обяви, че пуска

...
Създателите на куклата “Барби” – компанията “Мател” обяви, че пуска
Коментари Харесай

“Мател” пуска първата полово неутрална кукла на пазара

Създателите на куклата “Барби” – компанията “Мател” разгласи, че пуска първата по рода си полово неутрална детска кукла на пазара. Играчката е с името Creatable World и идва с посланието “кукла без етикети за всички”.

Куклите в действителност наподобяват безполови, като от детето зависи каква прическа, облекла и външен тип ще придобият те.

Снимка: Screenshot / Mattel

Играчката идва с разнообразни цветове на кожата и в комплекта има две перуки – една дълга и една къса. Децата ще получат и няколко комплекта дрешки, като от тях зависи каква ще бъде куклата – момче или момиче.

In our world, dolls are as limitless as the kids who play with them. Introducing #CreatableWorld, a doll line designed to keep labels out and invite everyone in. #AllWelcome

Shop now: https://t.co/UyaYXb0BYf pic.twitter.com/k2tnPDCCiM
— MATTEL (@Mattel) September 25, 2019
“Тази кукла се разграничава от Барби и Кен с това, че нейният дизайн следва по-младежки полово безпристрастен вид”, разяснява представителят на компанията Мишел Шидони пред “Ню Йорк таймс”.

Разработката на новата играчка е лишила 18 месеца и в нея са взели участие психолози и специалисти по полова еднаквост, както и 250 фамилии с дребни деца.

Снимка: Screenshot / Mattel

При предварителното изследване от компанията открили, че децата не желаят да им бъде казвано, че “момчетата би трябвало да си играят с колички, а девойките – с кукли”.

Родителите, взели участие в изследването, коментирали, че стартират от ден на ден да се тормозят от играчки, които постановат избран сексуален стандарт.

Новата кукла ще коства към 30 $ на американския пазар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР