Създателите на документалния филм Навални посветиха наградата си БАФТА на

...
Създателите на документалния филм Навални посветиха наградата си БАФТА на
Коментари Харесай

Филмът Навални спечели БАТФА, създателите му посветиха наградата на Христо Грозев

Създателите на документалния филм " Навални " посветиха премията си БАФТА на проверяващия публицист Христо Грозев, който преди церемонията разгласи, че той и фамилията му не били позволени на събитието, тъй като са " опасност за сигурността ", заяви Пи Ай мидиа/ДПА.

На церемонията продуцентката Одеса Рей сподели: " Искаме да посветим тази премия на Христо Грозев, нашият български нърд ". " Срещнах Христо през лятото на 2020 година Той даде всичко от себе си, с цел да опише тази и доста други истории, които би трябвало да бъдат разказани ", добави Рей. Грозев реагира с пост в Туитър: " Уау! "
Групата проверяващи публицисти от " Белингкат " е профилирана в инспекция на обстоятелствата (фактчекинг,) потребление на налични разследващи данни и обществени медии. В петък Христо Грозев написа в " Туитър ", че е " сюрпризиран " да бъде " отхвърлен " от церемонията, откакто му е казано, че " съставлява риск за публичната сигурност ".

Според него това демонстрира " възходящите рискове пред самостоятелната публицистика по целия свят, която идва освен от кървави диктатори, само че и от притихналите журналистически гласове ". Във кино лентата Грозев изяснява по какъв начин той и сътрудника му проверяващ публицист Мария Певчих са разкрили елементи от заговора за отравянето на Навални, който, съгласно индикациите, идва от Русия. 

Полицията в Лондон разгласи, че силите на реда като цяло не се занимават със възбрана за наличие на обособени персони на събития и това е напълно отговорност на уредниците, добавяйки, че не биха могли да разясняват сигурността на даден човек или да го поучават, само че въпреки всичко съществува " безпокойство за враждебни планове от друга страна " на територията на Англия. 

В изказването на полицията се споделя още, че се работи взаимно с сътрудниците от разузнаването за определяне на тези враждебни планове и за предприемане на стъпки за обезпечаването на сигурността на застрашените. Независимо от напъните и политиката по сигурността и следствията, ние идентифицирахме евентуална опасност за живота на голям брой хора в резултат на желанията на враждебна страна. Използвахме целия си запас, с цел да предпазим тези хора, се споделя още в изказването.

" Съзнаваме, че нашият съвет е изправил уредниците пред сложен избор и нуждата да създадат най-хубавото за отбягване на риска по сигурността по време на събитието и сме признателни за уговорката на БАФТА. "

Преди церемонията по награждаването БАФТА разгласи, че сигурността на всички посетители и на личния състав постоянно е била основен приоритет и всяка година се подхващат строги ограничения за нейното обезпечаване. 

Алиша Кърнс, народен представител от партията на консерваторите и ръководител на комисията по външна политика, написа в Туитър, че Грозев не е риск за сигурността.

В изказване след церемонията съветската проверяваща журналистка Мария Певчих се обърна към Кремъл с апел да освободи Навални и всички други политически пандизчии, както и да спре неотложно войната.

" Преди Навални да бъде затворен, аз му дадох обещание, че ще прекарам времето, което той е в пандиза, в нанагорнище на върхове, крещейки името му, с цел да сме сигурни, че хората няма да не помнят какво направи той за страната ми. Мисля, че довечера е задоволително висок връх, с цел да загатна името му от сцената. Голяма чест и привилегия е да напомним, че до момента в който сме на това удивително събитие, доста хора прекарват дните си в пандиза, тъй като корумпирания човек от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) реши да завладее една велика страна ", сподели проверяващата журналистка.

Wow.
— Christo Grozev (@christogrozev)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР