Създадените от Кремъл военизирани организации в България застрашават националната ни

...
Създадените от Кремъл военизирани организации в България застрашават националната ни
Коментари Харесай

Тагарев: Руски паравоенни застрашават сигурността ни, Русия е най-големият нарушител на международното право

Създадените от Кремъл военизирани организации в България заплашват националната ни сигурност. Това съобщи пред бТВ министърът на защитата Тодор Тагарев.

„ Те са известни от дълго време, нарекли са себе си „ Васил Левски “, „ Шипка “… Това не е вест, те са поддържани от Кремъл. “ – разяснява Тагарев.

Той уточни, че Русия изпраща свои инструктури, които се занимават с военната подготовка на тези формирования – у нас и в прилежащи страни.

Във връзка с информацията, че тези военизирани организации са създавани и поддържани посредством свещеници от съветската черква, министърът означи, че това е неприемливо и не е работа на църквата да извръшва сходна активност.
Напомняме, поради такава активност от страната ни беше изпъден предстоятелят на РПЦ у нас Васиян Змеев, както и още един съветски духовник.

Тагарев уточни също, че Русия заплашва сигурността на корабите в Черно море и е допустимо да извърши набези против цивилен плавателни съдове.

България може да се отбрани единствено посредством взаимни старания с нашите съдружници, акцентира министърът на защитата.
Той добави, че поставяме старания да засилим качествата си за наблюдаване на черноморската акватория, както и да придобием противокорабни ракети – за всичко останало разчитаме на съдружниците.

По думитие му, наше морално обвързване е да помогнем на Украйна да се отбрани от съветската експанзия.

„ Русия е най-големият извършител на интернационалното право “, безапелационен е Тодор Тагарев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР