Създадена е необходимата организация на работата по произвеждане на изборите

...
Създадена е необходимата организация на работата по произвеждане на изборите
Коментари Харесай

Създадена е необходимата организация на работата за изборите на 2 април

Създадена е нужната организация на работата по производство на изборите за народни представители на 2 април. Всички институции са в подготвеност за идните избори. Това стана ясно по време на работна среща за реализиране на организационно-техническа подготовка на изборите през днешния ден, 2 март, в заседателната зала на Областна администрация.



Областният шеф на Област Плевен Иван Петков откри срещата, на която участваха представители на: „ Информационно обслужване “ АД, РДПБЗН – Плевен, „ Електроразпределителни мрежи – запад “ АД, ОДМВР – Плевен, Окръжна прокуратура – Плевен, Община Плевен, РЗИ Плевен, ЦСМП Плевен, РИК – 15 Плевен и членовете на техническия екип от страна на Областна администрация Плевен. Председателят на РИК – 15 Плевен Ярослав Димитров благодари на представителите на институции, ангажирани към изборния развой за интензивността им. По време на работната среща бе докладвано за готовността на всяка една от институциите за производство на изборната акция.



От РЗИ Плевен осведомиха, че епидемиологичната конюнктура е спокойна, за Covid съвсем не се приказва, ограничавания няма. От Община Плевен осведомиха, че броят на секциите в града е 127 и 34 са те в обитаемоте места на територията на Община Плевен. Не се планува смяна на местата на секциите и графика на разпределяне на материалите.

„ Създаването на организация е нужда, с цел да се случат изборите, законосъобразно, бързо, с внимание към всеки един подробност “, акцентира ръководителят на РИК - 15 Плевен.



Както до момента, ще се разчита на положителната съгласуваност и връзка, увериха основният секретар на Областна администрация Ирена Христова – началник на Техническия екип за реализиране на организационно-техническа подготовка за производство на изборите и ръководителят на РИК -15 Плевен Ярослав Димитров.

161 са СИК в Община Плевен, които ще бъдат настанени в читалище „ Съгласие “, а това значи, че са подсигурени 400 места в салона и партера, заяви Областният шеф на Област Плевен Иван Петков. Той заключи, че останалите 113 СИК са във Военен клуб, като от тях в Община Долни Дъбник са 21, Червен бряг – 39, Гулянци – 20, Долна митрополия – 33, Белене – 17, Никопол – 17, Кнежа – 17, Пордим – 10, Искър – 10, Левски – 31.

Седмица преди изборите, планувани за 2 април, ще се организира втора организационна заключителна среща. На нея обичайно ще се обясняват елементи по организацията и ще бъде показан действен проект с отговорностите на всяка институция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР