Съюзниците от НАТО се очаква да постигнат съгласие в четвъртък

...
Съюзниците от НАТО се очаква да постигнат съгласие в четвъртък
Коментари Харесай

НАТО изпраща още войски в Афганистан

Съюзниците от НАТО се чака да реализират единодушие в четвъртък да усилят с 3 000 души личния състав на военните елементи за задачата за образование на Алианса в Афганиста н, оповестява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс.

Около половината от спомагателните войски идват от Съединените щати, а другата половина от съдружниците от НАТО и страните сътрудници, които не са членки на НАТО, добавя Столтенберг.

" Решихме да увеличим броя на войските ... с цел да помогнем на афганистанците да преодолеят застой ", заяви Столтенберг на конференция преди среща на министрите на защитата на алианса по-късно тази седмица.

Той акцентира, че бойците няма да имат бойни задания, само че ще бъдат част от съветващата и подпомагаща задача, наречена " Решителна поддръжка ".

 Съединени американски щати желаят от съдружниците си от НАТО още 1000 бойци за Афганистан
Съединени американски щати желаят от съдружниците си от НАТО още 1000 бойци за Афганистан

За да помогнели в борбата против талибаните

Командуващият на " Решителна поддръжка ", Джон Никълсън от Съединени американски щати и командващ на американските сили в Афганистан, прикани за повече войски през февруари, заявявайки, че още няколко хиляди бойци биха подкрепили за намаляване на силите на талибаните и други ислямистки бойци.

Приносът на НАТО ще подкрепи " Решителна поддръжка ", която построява армията и военновъздушните сили на Афганистан , прибавя Столтенберг.

Според нова тактика, оповестена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , секретарят на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис съобщи през септември, че в Афганистан ще бъдат в допълнение ситуирани повече от 3000 бойци от Съединени американски щати.

 Все още не е ясно какъв брой военни праща Съединени американски щати в Афганистан
Все още не е ясно какъв брой военни праща Съединени американски щати в Афганистан

По-рано беше обявено, че Тръмп е одобрил пращането на още 4000 воени

Официалните представители на НАТО отхвърлят да разискват елементи за военните елементи и евентуално войските на Съединени американски щати ще бъдат разграничени сред задачата за образование и ръководената от Съединени американски щати антитерористична задача в Афганистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР