„Съюзниците на Киев най-накрая доставят оръжия, които бяхме поискали“, обяви

...
„Съюзниците на Киев най-накрая доставят оръжия, които бяхме поискали“, обяви
Коментари Харесай

Зеленски: Най-накрая получаваме оръжията, които бяхме поискали


„ Съюзниците на Киев най-сетне доставят оръжия, които бяхме поискали “, разгласи украинският президент Володимир Зеленски. По думите му тези оръжия ще оказват помощ на Украйна да избави живота на хиляди хора.

Според Зеленски поръчките, че Русия желае да сътвори сухопътен кулоар от Донбас до Молдова значи, че Москва възнамерява навлизане и в други страни.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц предизвести, че НАТО би трябвало да избегне директна военна борба с Москва, с цел да предотврати Трета международна война.

„ Ние би трябвало да обмислим всяка една стъпка, доста значимо е да се координираме тясно един с различен. Да се избегне ескалация по посока на НАТО е водещ приоритет за мен “, съобщи Шолц в изявление за „ Шпигел “.

В изявлението немският канцлер отбрани и решението си да не лишава страната незабавно от импорт на съветски природен газ – нещо, за което е необятно подложен на критика. „ Аз не виждам по какъв начин газово ембарго може да постави завършек на войната. Ако Путин беше отворен към икономическите причини, то в никакъв случай не би почнал тази откачена война “, споделя Шолц.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР