Съюзът на юристите в България /СЮБ/ изпрати писмо до министър-председателя

...
Съюзът на юристите в България /СЮБ/ изпрати писмо до министър-председателя
Коментари Харесай

Юристите с писмо до Борисов срещу промените в Закона за съдебната власт

Съюзът на юристите в България /СЮБ/ изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, в което се желае министър председателят да свика изключително съвещание на парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединени патриоти ". Юристите упорстват депутатите да отдръпват законопроекта си за промени в Закона за правосъдната власт /ЗСВ/. Това излиза наяве от писмото изпратено и до медиите.

Според СЮБ този законопроект е дискриминационен, антидемократичен и нарушава интернационалните актове и контракти, по които България е страна. Организацията счита, че е неуместно съдии и други магистрати да не могат да вземат участие в ръководството на СЮБ, организация, която самите те са основали.

В писмото до премиера Борисов се напомня също, че против законопроекта са се оповестили редица сдружения на магистрати, НПО-а, както и редица донорски организации.

СЮБ декларира в писмото си, че поради отношението към организацията и неправителствения бранш, те няма да подпишат контракт по план на стратегия "Правосъдие " на Европейската комисия с 20% съфинансиране със лични средства. Продуктът от него ще бъде безплатно възложен на Висш съдебен съвет и българските съдилища.

От организацията на юристите показват вяра, че министър председателят Бойко Борисов ще се намеси в проблема и импортираният законопроект ще бъде отдръпнат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР