Съюзът на съдиите в България отправи апел към всички съдии

...
Съюзът на съдиите в България отправи апел към всички съдии
Коментари Харесай

ССБ призова съдиите да ограничат разглеждането на дела в открити заседания заради епидемичната обстановка

Съюзът на съдиите в България насочи зов към всички съдии да лимитират разглеждането на откритите правосъдни съвещания, чието отсрочване няма да аргументи последствия, непропорционални на отбраната на човешкия живот. Това оказва се от позиция изпратена до медиите.

От съсловната организация означават обаче, че има група каузи, които не може да се допусне да не бъдат обсъждани.

"Обръщаме се към ръководителите на съдилищата с молба да разпространят и обсъдят със съдиите нашия апел, както и да основат подобаваща административна организация за отсрочване на част от делата и за разглеждането на друга ", се показва в апела на ССБ.

Организацията на съдиите показва и паниката си, че от ден на ден съдии и правосъдни чиновници, прокурори и юристи се разболяват или са контактни със болни хора.

"Длъжни сме да внесем разсъдък и утешение в обществото, че в никакъв случай не бихме позволили правораздаването вместо да даде отбрана, да сложи в заплаха човешкия живот ", споделят още от ССБ. Оттам допълват, че обстановката в страната постанова да се вземат ограничения, които, от една страна да не слагат в действителност в заплаха безстопанствен живот и здраве, а от друга - да не се откаже правораздаване по каузи, които засягат действието на страната или се отнасят до права, чиято отбрана е от безспорен държавен и публичен приоритет и не търпи отсрочване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР