Сайтове за наблюдение на трафика в реално време като FlightRadar24

...
Сайтове за наблюдение на трафика в реално време като FlightRadar24
Коментари Харесай

Защо над Тибет не прелитат самолети

Сайтове за наблюдаване на трафика в действително време като FlightRadar24 имат милиони почитатели в обществените мрежи. Момчето, което следи и рапортува онлайн придвижването на частните машини на звездите - Джак Суини, даже стана прочут около заниманието си и отрицателната реакция на хора като Илон Мъск и Тейлър Суифт.

Едно от нещата, които вършат усещане на почитателите, които наблюдават самолетите е съвсем цялостната липса на трафик над Тибет - област, част от която е и следеният от Китай едноименен самостоятелен регион.

Самолети рядко летят над Тибет заради няколко аргументи, като планинския терен на района и високата надморска височина. Освен това самолетите не могат да се спускат и кацат в Тибет толкоз елементарно, колкото в други райони, заради липса на огромни интернационалните летища. Макар доста локални, избавителни и военни полети да се случват в Тибет, въпреки всичко си има аргументи множеството от самолетите да заобикалят да летят над страната.
 Джак Суини - студентът, който следи самолетите на Илон Мъск и Тейлър Суифт
Момчето, което продължава да ядосва милиардери

Кой е Джак Суини и по какъв начин вбесява Илон Мъск и Тейлър Суифт

Трудно е безвредно слизане при спешни обстановки
 Снимка 653500

Най-важната причина самолетите да заобикалят полет над Тибет е високата надморска височина на региона, която е към 4500 метра. Ако на самолетите им се случат изключителни обстановки, като намаляване на налягането в кабината, те се спускат до под 3000 метра, преди да се отклонят към летище. С високата надморска височина на Тибет самолетите няма да могат да се спуснат вярно, а лимитираното доставяне с О2 на борда няма да е задоволително, с цел да подсигурява сигурността на пасажерите. Освен това, защото Тибет е едва обитаем и има единствено няколко летища, е мъчно да се приземят самолети при изключителни обстановки.

Много висока турбулентност
 Снимка 653499

Турбуленцията се предизвиква от бързо движещи се въздушни течения с разнообразни скорости. Има разнообразни типове турбуленция, породени от разнообразни фактори. Въпреки че турбуленцията е допустима във всеки район и даже при ясни метеорологични условия, най-вероятно е да се случи над планински регион като Тибет. Високата турбуленция може да бъде рискова и би направила летенето и кацането на самолети изключително рискова задача над Тибет.
 Какво е да си на борда на изгорелия аероплан на Japan Airlines на летище Ханеда в Токио
379 индивида, които евентуално щяха да са мъртви, в случай че не бяха японци

Няколко описа на очевидци

Възможност за заледяване на реактивното гориво
 Снимка 653498

Стандартно това става при минус 47 градуса по Целзий при най-големите самолети. Над планини обаче и на огромна височина, като Тибет, е още по-студено, и рискът е по-голям, изключително за задокеански полет, написа Executive Flyers.

Предизвикателство за постигане до останките и избавяне на оживели
 Снимка 653501

Друга причина, заради която самолетите не летят над Тибет, се дължи на планинския терен на района, което прави избавителните интервенции изключително сложни. Дори в случай че няколко души оцелеят след самолетна злополука в Тибет, е мъчно да се изпратят избавителни екипи, с цел да им се помогне.
 Марио Бакалов 7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България
7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България

Марио Бакалов е водач с 20 годишен стаж, мотивационен преподавател и човек, зареден с положителна сила

Суровите условия в района също понижават вероятността пасажерите да оцелеят сами. Дори черната кутия на аероплан може елементарно да бъде изхвърлена на стотици метри по време на самолетна злополука, което затруднява приемането на информация за това какво се е случило, с цел да се изяснят аргументите, довели до злополуката на самолета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР