Съвсем скоро ще стартира изграждането на газоразпределителна станция, която ще

...
Съвсем скоро ще стартира изграждането на газоразпределителна станция, която ще
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов Дол строи станция за природен газ паралелно с развитието на проекта за фотоволтаичен парк

Съвсем скоро ще започва построяването на газоразпределителна станция, която ще бъде употребена за снабдяването с природен газ на Топлоелектрическа централа Бобов Дол. Паралелно ще се правят и дейностите по построяването на фотоволтаичния парк благосъстоятелност на сдружението, за който се приказва към този момент година. И двата плана са част от тактиката за енергийна промяна и понижаване на въглеродните излъчвания от производството на сила в Топлоелектрическа централа Бобов Дол.

            „ Със синьото гориво, което ще получаваме благодарение на станцията, ще произвеждаме сила и ще понижим количествата въглища, които използваме. “ сподели инж. Любомир Спасов изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа Бобов Дол.
-->
            Експертът изясни, че газоразпределителната станция ще бъде позиционирана до магистралния газопровод за Република Северна Македония, който минава директно до основния път Кюстендил – Дупница.

            „ Трасето до Топлоелектрическа централа Бобов Дол е към 2 километра. “ посочи инж. Любомир Спасов.

            Директорът добави, че оборудването за станцията се чака да бъде доставено в средата на месец февруари и едвам по-късно ще започват същинските действия по построяването и.

            Дружеството е ремонтирало и пътя, водещ към терена на някогашния сгуроотвал при с.Каменик, върху който ще бъде построен фотоволтаичният парк. Според доста специалисти това е най-зеленият план на Топлоелектрическа централа Бобов Дол. Съоръжението ще има внушителни размери, защото ще бъде ситуирано на повърхност от над 1 000 декара.

            „ Инвестицията във фотоволтаиците ще е за над 100 милиона лв.! Целият парк би трябвало да бъде приключен до 2025 година. “ сподели инж. Любомир Спасов.

            В момента горивният микс на Топлоелектрическа централа Бобов Дол е формиран от въглища и биомаса, най-често елементарна плява.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР