Съвсем очаквано роднините на разстреляния като куче пред дома си

...
Съвсем очаквано роднините на разстреляния като куче пред дома си
Коментари Харесай

Вдовицата и майката на Мартин Нотариуса заграбват милиони

Съвсем предстоящо роднините на разстреляния като куче пред дома си заможен лъжец и правосъден брокер Мартин Божанов – Нотариуса, поведоха люта борба за благосъстоянието му след неговата кончина. Съгласно закона, право на еднакъв дял от наследството му имат вдовицата и петте му деца. Две от тях – Кая и Мартин, са от последната му брачна половинка – Гергана Божанова, а останалите три – Мария, Мартина и Любен – от предходните му бракове.

Само два месеца след разстрела на Нотариуса, шестимата му родственици са се разделили на два лагера – в първия вдовицата и майката на Божанов, а в другия – трите огромни деца на афериста.

 

В случая битката е за систематизиране на формалното имущество на Нотариуса – компании, парцели в България и пари в банкови сметки. Всички те се водят на негово име и няма по какъв начин да се избегне делбата. Останалото благосъстояние, което е изнесено в чужбина, към този момент е под контрола на вдовицата Гергана и майката на Божанов Стойка, изясняват осведомени. Твърди се, че двете дами към този момент са поставили ръка върху десетки милиони евро. Това не охлажда мераците им да прилапат и формалното благосъстояние на Божанов, прецаквайки трите му огромни деца. Мария, Мартина и Любен Божанови от своя страна не считат да се помиряват и към този момент са завели куп каузи против своята мащеха и баба.

 

Спорът им на този стадий, е за надзор над една от компаниите на Мартин Божанов –„ Дизайн комерс 2011 “. Броени дни откакто правосъдният брокер е заровен, вдовицата му Гергана опитва с подправени документи да си я присвои. Дружеството е притежател на голям ресторант в столичния квартал „ Княжево “, сочи инспекция. Помещението е с повърхност 365 квадратни метри и съгласно брокери коства над 1 милион лв.. Достатъчен мотив Гергана да не желае да дели с останалите наследници.

 

Според осведомени приживе Мартин Нотариуса считал да трансферира там тайния си „ SS клуб “, в който години наред събира магистрати, с цел да уреждат каузи против големи рушвети. Божанов хвърля стотици хиляди левове за ремонт и обзавеждане, само че по този начин и не доживява, с цел да пререже лентата на частния си клуб.

 

Мераклии да продължат делото му обаче не липсват. Мераци да пуснат още веднъж в деяние частния ресторант за прокурори и съдии са хора от обкръжението на крими величието от столичния кв. „ Люлин “, настояват осведомени. Твърди се, че по техен съвет вдовицата на Нотариуса опитва да прецака останалите наследници, запазвайки за себе си помещението.

Формално Гергана Божанова работи изцяло законно. Десет дни след убийството на своя брачен партньор, тя зарязва траура и стартира да дели наследството.

 

Да поясним: законът по никакъв метод не задължава Гергана да е толкоз бърза, в случай че не се кани да ощети останалите родственици. Божанова изпраща предложения до трите огромни деца на Нотариуса – Мария, Мартина и Любен, че привиква общо заседание на компанията с ресторанта „ Дизайн комерс 2011 “. На него те, в случай че желаят, могат да получат по една шеста от акциите й като завещание. Останалите дялове са за нея и двете й деца.

 

Вдовицата претендира, че се е погрижила трите огромни деца на Нотариуса да получат поканите си. Те обаче не са съгласни. В жалбите си до съда тримата наследници се оплакват, че не са и подозирали, че на 1 март е извършено заседание на компания „ Дизайн комерс 2011 “. Затова и не се явяват. В уречения ден и час на подялбата участва единствено вдовицата Гергана. На събранието в показана информация за финансовото положение на компанията. Според документа „ Дизайн комерс 2011 “ на процедура е банкрутирала. Има насъбрани загуби от 1,7 млн. лв. и няма облага. Вероятно по нехайство, съставителят на справката пропуща да означи, че компанията има големия ресторант и има значително пари по банковите си сметки. Така както са показани нещата, наподобява разумно никой от наследниците да няма искания за полагащия му се дял от акциите. С изключение на вдовицата Гергана.

 

Тя, евентуално като жест на благосклонност, се съгласява да стане притежател на „ Дизайн комерс 2011 “. След като гласове „ срещу “ няма, оправната госпожа Божанова трансферира на свое име всички акции и назначава за шеф собствен родственик. За злощастие на вдовицата Гергана, номерът й не минава. Трите огромни деца схващат за скандалното общо заседание и подават тъжби до съда. Първа е щерка му Мария, която в свое телевизионно изявление упрекна мащехата си, че желае да ги прецака с наследството.

 

Жалби подава брат й Любен и другата сестра Мартина. В тях тримата наследници настояват, че желаят да получат полагащия им се дял от акциите във компанията с ресторанта, само че поради лъжливите дейности на вдовицата не са участвали на общото заседание.

 

Според адвокати след решението на съда следва ново заседание, на което да се поделят дяловете във компанията. Освен нея, шестимата наследници на Мартин Нотариуса имат да разпределят и парцели за още няколко милиона лв.. Къщата в частния жилищен комплекс „ Глория палас “, пред чийто вход той бе погубен, два жилището и магазини в София, къщи, имоти и ниви из страната – това са част от законните парцели на Нотариуса.

Тепърва следва да се разбере дали и тяхната делба ще мине без правосъдни драми.

 

Не по този начин стоят нещата с парцелите в чужбина, които 51-годишният брокер на въздействие в правосъдната система си е купил приживе. Става дума за жилища и къщи в Дубай, Гърция и Испания за над 6 млн. евро. Отделно Божанов прозорливо трансферира по сметки в чужбина десетки милиони. Банковите влогове са на компании, чийто притежател е майка му Стойка. Имотите от своя страна са купени от анонимни офшорки, а контролът върху тях може да поеме единствено индивидът, който има тайните документи за благосъстоятелност. Близки до семейството подозират, че „ златните “ бумаги са в ръцете на вдовицата му Гергана Божанова, която няма желание да дели с останалите наследници.

 

Твърди се, че Гергана Божанова и майката на Нотариуса Стойка Манерс към този момент са се съюзили, с цел да запазят под собствен надзор лъвския къс от тайното му благосъстояние. За общите им дейности се разбра предходната седмица. Двете дружно отидоха до районната прокуратура в София, с цел да пуснат тъжби, че ги заплашват с ликвидиране. По същото време в двора публицисти чакаха някогашния основен прокурор Иван Гешев. Виждайки камерите, баба Стойка цъфна пред тях и се оплака, че не се работи по следствието за разстрела на Божанов. Старицата се закле, че починалият й наследник в никакъв случай не си е сменял ЕГН-то, не е крал парцели или уреждал каузи със съдии и прокурори. Синът й Мартин бил малък предприемач, с два магазина и дизайнерска компания, а преди гибелта си се канел да отваря ресторант.

 

Както към този момент стана ясно обаче, Божанов е скрил голяма част от благосъстоянието си зад граница. Твърди се, че пред последното десетилетие е съумял да натрупа десетки милиони левове от имотни измами и такси, с цел да уреди вярното привършване на каузи или смачкване на следствие. Тарифата му като правосъден брокер е най-малко 100 000 лв..

 

Макар половината пари да са за магистрата, приел да извърши поръчката, за Божанов остава пребогат дял. Въпросът е къде да скрие облагите. По съвет от финансисти Божанов взема решение, че е по-сигурно да държи насъбраното си благосъстояние в чужбина, настояват осведомени. Така, даже и да секне бизнесът му като правосъден брокер, милионите остават недосегаеми.

 

Речено – сторено. Следвайки упътванията на специалистите, Мартин Божанов небрежно основава скица за експорт на насъбраното благосъстояние. Като първа точка майка му Стойка е пратена да живее в Англия. Възрастната дама даже си намира и брачен партньор и небрежно става госпожа Манерс. Така шансът някой да се свърже с нейния наследник е най-малък. Баба Стойка скоростно записва и няколко компании, а по сметките им бързо потичат милиони, добити с закононарушения от България. Твърди се, че част от средствата са узаконени като заплащания по контракти за съвещания или покупко-продажби за импорт и експорт с тукашни компании на Нотариуса.

 

За да не бие на очи схемата, майката на правосъдния брокер даже основава свое сдружение в България – „ Манерс пропърти “. Избрана е и за шеф в една от компаниите на своя наследник – „ Военна академия – военни технологии и уреди “. Така елементарно може да изясни консултантските контракти с Англия и износа на милиони левове. В други случаи особено наети мулета придвижват с коли до Англия чанти с пачките от получените рушвети. Все отново множеството рушвети, получавани от Божанов, са кеш, а не върви да ги държи непрекъснато в всякакви нощни шкафчета или чекмеджета. По-сигурно е да се изпратят в чужбина, в случай че инцидентно някой самостоятелен с мафиотската омерта реши да си вре носи в схемите му.

 

Подобна нерешителност след разстрела на Нотариуса се оказва доста потребна. Запознати разкриват, че след убийството криминалистите стартират стремително да търсят следи към милионите, събрани от рушвети. Опитите им обаче удрят на камък, тъй като благосъстоянието от дълго време е в чужбина. Нещо повече – след разстрела на Божанов, майка му стартира да трансферира благосъстоянието на вдовицата му. Месец след убийството, Гергана Божанова получава като подаяние от тъща си и нейния британски брачен партньор Марк апартамент в София. Към жилището в краен столичен квартал искания от години има и предходната собственичка, която е на 97 години. Нищо чудно старицата да е една от следващите жертви на имотна машинация на Мартин Нотариуса.

 

Така или другояче, старата дама няма късмет да се пребори за жилището. Той към този момент публично е благосъстоятелност на вдовицата на Нотариуса Гергана. Скандалната хубавица, за която се разбра, че е назначена на работа като сътрудник на ГДБОП, само че сега е по майчинство, небрежно е захранена и с великодушни парични преводи от чужбина, настояват осведомени.

 

Всъщност самата Гергана Божанова, преди да постъпи на работа В Министерство на вътрешните работи след абсурден конкурс, също е част от бизнеса на своя брачен партньор. Нотариуса я вкарва в играта безусловно няколко седмици, откакто двамата се срещат през 2018 година Също толкоз скоростно се развива и връзката им, описват техни близки. Двамата се влюбват безусловно от пръв взор. След няколко сантиментални срещи Божанов желае бракоразвод от предходната си брачна половинка Адриана. Раздялата е узаконена незабавно. Все отново, като човек с контакти в правосъдната система, разводът на Мартин Нотариуса не е нужно да се разтакава с месеци, като на останалите хора. Щом правосъдните документи са подготвени, Божанов се взема с новата си обич Гергана. Курветината, снимала се в анатомични пози за еротични списания небрежно му ражда две деца, а по съвместителство става притежател на няколко от компаниите му. След като Гергана е засилена да прави кариера в ГДБОП, дяловете й са трансферирани на нейната майка Марийка Грънчарова. Любопитно е че до края на предходната година тъщата баба Марийка се води притежател и на компания „ Ес ес холидей “, която ръководи скандалния частен клуб за магистрати „ SS club “.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Гергана Божанова Мартин Нотариуса Иван Гешев SS Club наследници „ Дизайн комерс 2011 “ Стойка Манерс Марийка Грънчарова „ Ес ес холидей “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР