По време на предстоящите празници ще може да се види

...
По време на предстоящите празници ще може да се види
Коментари Харесай

Аладжа манастир ще работи със свободен вход на Великден

По време на идните празници ще може да се види и откритият обект " Побити камъни "
Аладжа манастир ще работи без спиране през празничните дни, оповестяват от Регионалния исторически музей във Варна. На Великден най-посещаваният туристически обект в града ще посреща гости със свободен вход, прибавят от културната институция. По време на идните празници ще може да се види и откритият обект " Побити камъни ".

Някои от музеите във Варна минават на лятно работно време след празниците. Това са Археологическият музей, Аладжа манастир, Побитите камъни, Музеите на Възраждането и за нова история.

Колекцията на Археологическия музей и Аладжа манастир ще могат да се преглеждат без почивен ден. Музеят на Възраждането ще почива в неделя, Нова история - в понеделник. В " Побити камъни " ще бъде затворено през лятото в понеделник и вторник, прецизират от музея.

На 115 хиляди души посетиха обектите на Варненския археологически музей предходната година, като максимален интерес имаше към Аладжа манастир, където посрещнаха над 67 хиляди туристи. Както Българска телеграфна агенция писа, музейният комплекс на обекта от месец юли 2023 година е с изцяло актуализирана експозиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР