Съвсем наскоро ви представихме . Вече има и второ такова

...
Коментари Харесай

Ново място: La Terra Centro

Съвсем неотдавна ви представихме. Вече има и второ такова - La Terra Centro, и двете може с съображение да прекръстят улицата на " Граф Пица ".

" Централната " La Terra се явява след доста добре вписалия се La Terra Ristorante в кв. " Манастирски ливади ". И зад двете стои името на.

Интериорът с цветовете и детайлите си, както и в първата La Terra, е отдаден на земята и природата. Разликата е в менюто, което в този момент е доста по-олекотено - в него липсва частта с главните ястия и топлите предястия. Тук избираме сред салати, студени предястия, паста, пица, и десерт.

В една от шестте типа салати ще откриете сиренето крокмач и La Terra Centro е едно от дребното заведения, където може да го опитате. Само да напомня - това сирене е специалитет на Северна България, в тази ситуация идва от Плевенско. Прави се единствено през август, когато млякото е с най-висока масленост, и може да отлежава до 2-3 години. Също припомняне - с него пицата на Радостин Кирязов печели огромния трофей в надпреварата All Stars Pizza.

След диповете от печен патладжан, от хумус или от сушени домати следват пет типа паста и стигаме до същността на менюто - пиците. Броят им е 13 и за всички от тях тестото е в два стила - класическо и " Романа ", обогатено с фибри, по тази причина и по-ефирно.

В La Terra Centro са взели едно доста потребно и гъвкаво решение - да отварят заран в 8.30 ч. за закуска, когато ще се " вадят " пица сандвичи. Добро включване, изключително на фона на печалната липса тук-там за закусване в София. Същото се отнася и за часовете след 12. Това е " аперитиво времето ", в което може да си поръчате по-миниатюрни порции паста или пица, които да вървят към питието.
Капитал - брой 34
Друго забавно решение е виното да е единствено от една маза. То е подбудено от логиката на бизнес партньорството, само че това, което ни визира като клиенти, е, че избата е доста добра и тя се споделя Rossidi.

В момента, естествено, притегателното място е откритата част, която е с задоволително доста растения, с цел да се сътвори по-градинско въодушевление в града. Да прибавим и по-големия комфорт поради това, че в тази част тротоарът е доста по-широк от този в останалата част на улицата. А зад този факт има история:

В началото на 30-те София кани проф. Адолф Мусман, един от най-известните градски архитекти в Европа, да създаде градоустройствения й проект. Прави го, като включва най-авангардните градоустройствени хрумвания за времето. Сред тях е зелената система, повлияна от модерната тогава доктрина за " градове-градини ", също и новаторската транспортна мрежа. Част от нея била концепцията за под земята трамвай, който да минава и под " Граф Игнатиев ". Е, разширените тротоари трябвало да бъдат спирките. Планът " Мусман " не е прибавен най-много поради почналата война.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР