Съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета получи Университетската

...
Съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета получи Университетската
Коментари Харесай

Българската Коледа помага с апаратура за лечението на недоносени бебета във Варна

Съвременна здравна инсталация за лекуване на недоносени бебета получи Университетската болница " Света Марина " във Варна от акцията " Българската Коледа ". На лечебното заведение беше дарена и техника за проучване и прегледи на деца с неврологични и кардиологични болести. Новата инсталация е нужна на експертите в болничното заведение, с цел да могат да лекуват най-малките си пациенти.

Детска клиника в болничното заведение към този момент разполага с съвременен кувьоз с термолегло. Той е нужен за лекуване на бебета, родени с сериозно ниско тегло.

Дарина Крумова, шеф на Детско интензивно поделение към в УМБАЛ „ Св. Марина " - Варна: " Освен това, леглото има опция за прекосяване от затворена грижа, т.е. от развъждане в кувьоз, към прекосяване към външните условия за живот ".

Новата инсталация към този момент оказва помощ на 6-месечния Симеон от Шумен, който е роден прибързано. Детето е признато в болничното заведение с тежка двустранна пневмония и дихателна непълнота. Родителите му са признателни на лекарите и на донорите в акцията „ Българската Коледа ".

Християн Георгиев, татко на Симеон: " Тази страхотна самодейност, която е повече от 10 години, с помощта на която е закупена доста скъпа и съвременна техника, помогнала пъклен доста на моя наследник да оживее, да му бъде избавен животът ".

Детската клиника към болничното заведение получи и съвременен уред за профилирани проучвания на деца с неврологични болести.

Проф. доктор Миглена Георгиева, шеф на Втора детска клиника към УМБАЛ „ Света Марина " - Варна: " Това усъвършенства доста качеството на диагностичния развой, а от там и качеството на лечебния развой ".

За прегледите на дребните пациенти с кардиологични болести е обезпечена и нова сонда за ехографския уред.

Проф. Виолета Йотова, началник на Първа детска клиника към УМБАЛ „ Света Марина " - Варна: " Съвременното оцеляване на деца, които са родени с доста ниско тегло, които имат тежки нарушавания, като мозъчни кръвоизливи, затруднения от тежки хронични болести, не биха могли да бъдат избавени, в случай че няма модерна инсталация ".

Двете детски клиники към Университетската болница във Варна одобряват деца от цяла Североизточна България. А апаратурата оказва помощ на лекарите да спасят десетки български деца.

кореспондент: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР