С бюджет от 3 500 000 лв. разполага двадесетото издание

...
С бюджет от 3 500 000 лв. разполага двадесетото издание
Коментари Харесай

Здравният министър се срещна с Експертния съвет към инициативата Българската Коледа

С бюджет от 3 500 000 лева разполага двадесетото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " 2022/2023, отдадено на децата с редки генетични болести. За поредна година самодейността " Българската Коледа " ни сплоти в устрема ни за по-добро детско опазване на здравето. Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на среща със експертите от Експертния съвет към благотворителната самодейност, оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на срещата на " Дондуков " 2 през днешния ден съветникът за благотворителната самодейност Дарина Владова благодари на Експертния съвет за безрезервната им поддръжка в устрема да се разпределят даренията, в сходство с медицинските потребности на нуждаещите се деца. Посочен беше приносът на Експертния съвет за одобряване на " Българската Коледа " като транспарантна и ефикасна благотворителна акция, която се употребява с доверието на обществото.

" Българската Коледа " сплотява хиляди сърцати българи в грижата за здравето на децата, само че извънредно значима е държавната политика в региона на детското и майчинското опазване на здравето за стабилно разрешаване на проблемите. Обсъдени бяха опциите медикаментите, обезпечавани години наред от " Българската Коледа ", да бъдат поети от здравната система на страната.

Съгласно Правилата на самодейността, с набраните средства ще бъдат подкрепени деца за диагностика, лекуване и рехабилитация, както и за обезпечаване на медицински произведения и помощни средства. Ще бъде закупена високотехнологична здравна инсталация за лечебни заведения в цялата страна. Вече двадесета година " Българската Коледа " обезпечава медикаментозна терапия на деца с редки болести до момента в който здравната система на страната поеме тяхното финансиране.

Няма смяна на разпоредбите за набиране и систематизиране на средствата – могат да аплайват деца, за чието лекуване не са планувани механизми за финансиране, както и лечебни заведения с държавно или общинско присъединяване. Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. До края на февруари лечебни заведения, които се нуждаят от инсталация, могат да подадат заявление за закупуването й със средства от акцията.

Дарения за " Българската Коледа " могат да се вършат целогодишно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР