Съвместните действия на България и Румъния за приемането в Шенгенското

...
Съвместните действия на България и Румъния за приемането в Шенгенското
Коментари Харесай

На срещата на върха в Атина: България обсъжда обща стратегия за Шенген с Румъния

Съвместните дейности на България и Румъния за приемането в Шенгенското пространство разискаха в Атина министър председателят Николай Денков и неговият румънски сътрудник Йон-Марчел Чолаку. Денков показа два от главните причини на нашата страна в интерес на участието в Шенген: премахването на границите сред България и Гърция и сред България и Румъния би освободило запас за още по-добра защита на външната граница на Европейския съюз – сред България и Турция. Освен това ще изчезнат опашките от коли на граничните пунктове сред страните членки на Европейски Съюз, което доста ще понижи въглеродните излъчвания.

Двамата министър-председатели потвърдиха интереса си от създаване на нов мост над Дунав, стартиране на фериботна линия сред Русе и Гюргево и ускорение на работата по плана Fast Danube.

На срещата в Атина Европейски Съюз удостовери поддръжката си за устрема към участие на страните от Западните Балкани, Украйна и Молдова в блока.

Засилване на дейностите, свързани с проучването на българския език и просвета, както и взаимни просветителни планове сред молдовски и български университети. Тези благоприятни условия за по-активно наличие на нашата страна измежду българската общественост в Тараклия бяха тематика на срещата сред госпожа Мая Санду – президент на Република Молдова, и премиераакад. Николай Денков в Атина.

По този метод България ще помогне на Молдова да понижи съветското въздействие измежду молдовците с български корени. Русия се намесва във вътрешните работи на Молдова, показа госпожа Санду. Криминални групи, ръководени от Руската федерация, даже купуват гласове на изборите. Това тревожи държавното управление в Кишинев, коетое мощно загрижено и за обстановката в Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР