Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка Хизбула

...
Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка Хизбула
Коментари Харесай

Израел и Хизбула размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската формация " Хизбула " съобщи, че е изстреляла дронове и ракети по израелски цели в сряда, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва, откакто министърът на защитата на Израел предизвести за " горещо лято " в граничния район.

Израелските офанзиви убиха трима палестински бойци от бригадите " Кудс ", въоръженото крило на придвижването Ислямски джихад, съгласно групата.

" Хизбула " сподели, че най-малко един от нейните бойци също е бил погубен.

Израелски офанзиви убиха трима души в Ливан , оповестиха източници от сигурността.

Конфликтът междуГаза, като това изгони десетки хиляди от двете страни на границата.
 Галант: Израел унищожи командването на Хизбула в Южен Ливан
Галант: Израел унищожи командването на Хизбула в Южен Ливан

Половината от командирите на " Хизбула " в Южен Ливан са отстранени, а другата половина се крият и изоставят Южен Ливан

Израелските военни оповестиха, че са блъснали военни структури и инфраструктура, принадлежащи на подкрепяната от Иран " Хизбула " на три места в Южен Ливан, в това число повече от 20 удара по цели в региона на Рамие.

Хизбула съобщи, че е изстреляла избухливи дронове във боен щаб в израелския граничен град Яара и е изстреляла мощните си ракети Буркан по казарма в Биранит, измежду минимум 10 офанзиви, оповестени от групата в сряда.

Ливанската национална осведомителна организация заяви за израелски удари по 28 града и села в Южен Ливан, цитадела на " Хизбула ". Два източника по сигурността в Ливан споделиха, че израелците са употребявали мощни муниции в явен опит да ударят подземните бункери на " Хизбула ".

Израелската войска сподели, че вторични детонации са били разпознати по време на офанзивата от нейната артилерия и бойни самолети в региона на Рамие, което демонстрира, че там има хранилища за оръжия.

Разселването на към 60 000 поданици на Северен Израел провокира апели в Израел за по-твърди военни дейности против " Хизбула ". От другата страна на границата в Ливан към 90 000 души също са били разселени от израелските удари.

Израелският министър на защитата Йоав Галант, говорейки пред войските по време на посещаване в Северен Израел, сподели, че задачата не е приключена.

" Това лято може да е горещо лято ", сподели той във видео известие, оповестено от неговия офис.

Той сподели, че е належащо или дипломатическо съглашение, или военно решение, с цел да могат жителите на северните общности на Израел да се завърнат безвредно вкъщи, а израелските въоръжени сили би трябвало да са подготвени.

Израелската войска съобщи през април, че е приключила още една стъпка в подготовката за възможна война с " Хизбула " , която се концентрира върху логистиката, в това число подготовката за необятна готовност на резервисти.

Повече от 250 членове на " Хизбула " и 75 цивилни са били убити при израелски удари против Ливан от октомври, настояват източници в Ливан. В Израел са убити към 20 души - в това число бойци и цивилни.
 Сежурне: Никой няма изгода от ескалацията сред Израел и
Сежурне: Никой няма изгода от ескалацията сред Израел и " Хизбула "

Визита на френския външен министър в Ливан

Боевете сред Израел и " Хизбула " бележат

" Хизбула " неведнъж е заявявала, че ще приключи огъня, когато израелската атака в Газа спре, само че също по този начин е подготвена да продължи борбата, в случай че Израел продължи да нападна Ливан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР