Kандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на втори тур

...
Kандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на втори тур
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Гордана Силяновска е новият президент на Северна Македония


Kандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води безапелационно на втори тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Разликата е над 2 към 1 за Силяновска.

Според първите публични резултати от Държавната изборна комисия /ДИК/ Силяновска води с 62,37% (88,209,923 гласа) поддръжка против Стево Пендаровски, повдигнат от Социалдемократическия съюз /СДСМ/, който има малко над 30,35% (42,923).

Конституционното условие за над 40% изборна интензивност на президентския избор беше изпълнено, което значи, че Северна Македония има нов президент.

" Детството ми мина с деца от България, учех в учебно заведение „ Георги Димитров” и обичах Елин Пелин като дете ", сподели през днешния ден Силяновска, откакто гласоподава.

Тя съобщи, че слагането на условия поставя под въпрос политиката на Европейски Съюз за разширение. Тя повтори тезата за " ветото от България ".

Силяновска добави, че България би трябвало да помогне на РСМ да влезе в Европейски Съюз, както Швеция, Дания и Финландия са помогнали на Балтийските страни да станат членки

Очаквайте детайлности.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР