В северната част на украинската Харковска област руските сили струпват

...
В северната част на украинската Харковска област руските сили струпват
Коментари Харесай

Харковска област не планира евакуация след руските удари

В северната част на украинската Харковска област съветските сили струпват войски, само че сега няма причина да се приказва за евакуация на жителите на Харков.

Това оповестява в сряда ръководителят на регионалната администрация Олег Синегубов, представен от " Укринформ ".

" Ние следим нашите северни територии, защото на източната ос врагът възобнови дейни щурмови дейности , откакто попълни своите военни елементи и ги координира. Въпреки това, те към момента не виждат триумф в тази област. На север врагът в действителност основава избрана формация войски/ Ще проучваме вероятностите за вероятен удар от север или за други територии, както към този момент се е случвало нееднократно ", сподели служителят.

Синегубов добави, че " сега няма учредения, даже теоретични, да се приказва за евакуация на Харков ".

Командирът на сухопътните сили Александър Павлюк сподели, че съветските сили имат проект за завладяване на Харков и Суми, само че означи, че остава неразбираемо какъв брой сериозен е проектът и дали врагът ще успее да превземе и двата града.
 Русия заяви за прогрес в Харковска област
Русия заяви за прогрес в Харковска област

Втора въздушна паника за този ден

Припомняме, че по-рано в сряда стана ясно, че  в североизточната част на Украйна.

 Синегубов осведоми, че е наранена площадка в региона на спортно учебно заведение в Салтовски регион в Харков . Пострадали са три момчета - на 12, 13 и 15 години. Те са откарани в болница. На място са изпратени медици и екипи на профилираните служби. Установява се с какво оръжие е осъществен обстрела. Ще бъдат осъществени всички нужни експертизи.

След съветския удар лекарска помощ са потърсили и двама възрастни. Нанесени са вреди на жилищни здания.

Броят на потърпевшите вследствие на обстрела на Харков е повишен до седем души.
 Русия още веднъж обстрелва с управляеми бомби Харковска област
Русия още веднъж обстрелва с управляеми бомби Харковска област

Те съставляват една от главните рискове за украинските военни и за цивилните във фронтовите обитаеми места

Русия заяви за прогрес в Харковска област.  Руските военни настояват, че са към този момент управляват още две обитаеми места - Кисловка в Харковска област и Новокалиново в Донецк.

От доста време съветската формация войски в Украйна не е отбелязвала прогрес или оттегляне в Харковска област, която украинската войска през лятото на 2022 година съумя по незабравим метод да си върне с неочаквана контраатака. Напредъкът обаче съответствува с общото нахлуване и триумфи на Русия в Украйна в последните седмици.

Според Москва, ударът е нанесен в отговор на опитите на киевския режим да нанесе провали и да аргументи ущърб на обекти от съветската енергетика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР