Съвместни проекти на България с 14 държави от Дунавския регион

...
Съвместни проекти на България с 14 държави от Дунавския регион
Коментари Харесай

Дунавски проекти получават достъп до 266 млн. евро

Съвместни планове на България с 14 страни от Дунавския район получават достъп до над 266 млн. евро, 80 % от които са от Европейския фонд за районно развиване. Това планува утвърденият от държавното управление в оставка в сряда план на Програмата за транснационално съдействие Дунавски район (Дунав 2021-2027).

С общи планове могат да аплайват девет страни членки на Европейски Съюз: Австрия, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Германия (федерални провинции Бавария и Баден-Вюртемберг), Румъния, Словакия и Словения. кандидат- членките Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора, както и Молдова и четири области от Украйна (Закарпатска, Ивано-Франковска. Одеска и Черновицка област).

Програмата ще финансира взаимни планове за " По- конкурентоспособен и по-иновативен Дунавски район ", " По-зелен и нисковъглероден Дунавски район ", " По-социален Дунавски район " и " По-добро ръководство на съдействието в Дунавския район ".

Бенефициенти на програмата могат да бъдат национални, районни и локални управляващи и институции, неправителствени организации и други

Инвестициите може да бъдат в региона на научните проучвания и нововъведенията, опазването на околната среда, възстановяване на ръководството и обществените въпроси, които са свързани с общи за Дунавския район провокации, като миграцията, стопански неравенства сред районите, изменението на климата и други, показват от пресслужбата на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР