Съвместна операция на служители на ГДБОП и ОДМВР – Благоевград

...
Съвместна операция на служители на ГДБОП и ОДМВР – Благоевград
Коментари Харесай

Закопчаха двама при сделка с дрога край бензиностанция в Кулата

Съвместна интервенция на чиновници на ГДБОП и ОДМВР – Благоевград против наркоразпространението. В миг на договорка с опиати са арестувани двама, наложени са им непрекъснати ограничения за неотклонение. Иззети са над 5 кг марихуана, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В полицейската интервенция, извършена на територията на селата Кулата и Първомай, са взели участие чиновници на отдел "Наркотици " при ГДБОП и на ОДМВР – Благоевград. Действията за задържане на хора, занимаващи се с разпространяване на огромни количества наркотични субстанции, са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура - Благоевград.



В хода на интервенцията, в миг на договорка с наркотични субстанции, в региона на бензиностанция в село Кулата са арестувани двама мъже от Първомай – 31-годишен с регистрации за осъществени закононарушения по член 343Б от Наказателен кодекс и осъждан за закононарушения по член 354А, алинея 3 от Наказателен кодекс, и 56-годишен, също осъждан за закононарушения по член 354А, алинея 3 от Наказателен кодекс.

При последвалото претършуване на лек автомобил "Фолксваген Бора ", употребен от двамата арестувани, са открити и конфискувани 10 пакета с общо тегло 5.633 кг, съдържащи суха, зелена тревиста маса, която при направения полеви тест реагира на марихуана.

По случая в районно управление (на МВР) – Петрич е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на окръжната прокуратура. На двамата мъже е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 354А, алинея 1 от Наказателен кодекс. След задържане с полицейска заповед за период до 24 часа, с разпореждане на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа. Впоследствие на двамата е наложена непрекъсната мярка "задържане под стража ".

Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР