Съветникът в Държавния департамент Дерек Шолей, който миналата седмица бе

...
Съветникът в Държавния департамент Дерек Шолей, който миналата седмица бе
Коментари Харесай

Асен Василев и Александър Николов на среща с Уестингхаус

Съветникът в Държавния департамент Дерек Шолей, който предходната седмица бе в България, и заместник-държавният секретар по стопански напредък, енергетика и околна среда Хосе Фернандес се срещнаха във Вашингтон с вицепремиера и министър на финансите Асен Василев (ПП) и министъра на енергетиката Александър Николов (ИТН). Те са предвождани от американската посланичка у нас Херо Мустафа, а в делегацията им има чиновници на " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " и АЕЦ " Козлодуй ".

Засега няма данни делегацията да се среща с министри от кабинета на Джо Байдън, защото е на работно посещаване.

" Делегацията се срещна с необятен кръг енергийни специалисти от цялото държавно управление на Съединени американски щати, с цел да обсъдят напъните на България за осъществяване на уговорките за климата и диверсификация на енергийните източници и доставки. След Вашингтон комерсиалната задача посещава Питсбърг, Далас и Хюстън, с цел да разиска с сътрудници от частния бранш възобновими източници на сила, предпазване на акумулатори, нуклеарно гориво и технологии, както и закупуване на полутечен природен газ. Това посещаване акцентира дълбокото и растящо партньорство сред Съединените щати и България за справяне с световните провокации и подсилване на споделената сигурност и стопански благоприятни условия ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/сащ делегация сн посолство на сащ.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 933 " />

Министри и енергетици ще бъдат в Питсбърг, щата Пенсилвания, с цел да се срещат с представители на " Уестингхаус " и да обсъдят диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво в България.

По време на престоя си в Питсбърг, делегацията ще посети Института за енергийни нововъведения " Уилтън И. Скот " към университета " Карнеги Мелън ", където ще се запознае с най-новите американски начинания и технологии за произвеждане на зелена сила.

След това делегацията ще пътува до щата Тексас за срещи с компании за произвеждане на електрическа енергия, фокусирани върху възобновимата сила и втечнения природен газ (LNG). Срещите в Хюстън и Далас ще оказват помощ на България да изследва благоприятни условия за диверсификация на доставките на газ и да научи повече за евентуално партньорство с американски компании по начинания за зелена сила.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР