Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски -

...
Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски -
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна постепенно стяга Крим в артилерийски капан

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски - Михаил Подоляк съобщи, че краткотрайно окупираният Крим последователно се взема под огневи надзор от страна на Украйна. Той акцентира, че прерязването на посоката на обезпечаване на Руската окупационна формация е стратегическа задача на украинските сили, представен от УНИАН.

Подоляк изясни, че става дума за взимане под огневи надзор на Керченския проток и заличаване на голямата складова инфраструктура на окупаторите на Кримския полуостров. Сега 80% от снабдяването на окупаторите става точно през Крим, по тази причина събитията на полуострова не са просто заличаване на някакви офицери или някакъв щаб ".

" Крим последователно се взема под основен огневи надзор от страна на Украйна. Днес те живеят по същия метод в очакване на офанзиви, под сирени към този момент непрекъснато. Те схващат, че Крим е територия с огромна заплаха. Въздушното пространство към този момент не е толкоз следено. Вече сме привикнали с това, че Русия непрекъснато споделя, че те " нямат аналози ", само че към днешна дата две основни системи " Триумф " са унищожени в Крим. Крим през днешния ден е ключът към значително понижаване на бойните благоприятни условия на съветските окупационни групировки ", акцентира Подоляк.

Но, абсолютно, към днешна дата не би трябвало да имаме илюзии, че в Русия схващат следствията от пълномащабното навлизане, с което ще се оправят във финала на войната. Следователно тези под паника настроения в Крим последователно ще се развиват. За задачата е належащо да се усили интензивността на огневото влияние върху протичащото се в Крим ", добави Подоляк.

Подоляк акцентира, че към този момент виждаме нарастване на това въздействие. Имаме задоволително принадлежности за това.

" Това са дронове в съответното количество - и морски, и въздушни - и ракети, съответстващи на тях. Отново територията на Крим е пълномощия на Украйна. Това е наша територия, тъй че можем да използваме всяко оръжие, в това число предоставено от сътрудници, за офанзиви против Крим. Но ние сигурно използваме на първо място украинско оръжие ", сподели Подоляк.

Източник news.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР