Съветникът на президента на Украйна Алексей Арестович предупреди, че е

...
Съветникът на президента на Украйна Алексей Арестович предупреди, че е
Коментари Харесай

Киев очаква руски въздушни удари в отговор на атаките срещу газовите платформи в Черно море

Съветникът на президента на Украйна Алексей Арестович предизвести, че е доста евентуално съветските сили да нанесат ракетен удар по " центровете за решения " в Киев в отговор на офанзивите против съветските газодобивни платформи в Черно море. Това заяви организация УНИАН, като цитира обява на Арестович в неговия Телеграм-канал.

Заради опасността той прикани жителите на централните региони на столицата да не подценяват сигналите за паника.

Според Арестович съветският Черноморски флот се е разгърнал край западното крайбрежие на Крим, квалифициран за нанасяне на масиран ракетен удар.

Арестович описа, че откакто Русия и окупирала и " откраднала " платформите през 2014 г, тя е разположила там средства за Противовъздушна отбрана и радиолокационно разузнаване, както и персонален състав от бреговата защита на едно от кримските подразделения. Според него множеството от намиращите се на платформите 109 души са били военни.

Арестович заяви още, че във вторник сутринта са били нанесени удари и по окупирания от руснаците Змийски остров, който управлява стратегическите водни пътища към Одеса. Според съветника са унищожени доста цели.

Припомняме, че в понеделник сутринта съветската страна разгласи, че украинските сили са нанесли удари по три газодобивни платформи на " Черноморнефтегаз " в Черно море, на север от Крим. Петима са ранени, седем души към този момент се водят безследно изчезнали, издирването им продължава.

Пожар продължава да гори на една от платформите, която е понесла най-големи провали.

В Крим чакат нови провокации от страна на Украйна и усилват защитата на значимите обекти.

Републиката е предпазена с задоволително на брой средства за Противовъздушна отбрана, цялата сухопътна част на Крим е прикрита, както и кримският мост, заяви ръководителят на републиката Сергей Аксьонов.

Няма и опасности за снабдяването с газ.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР