Съвети за красив градински пейзаж – независимо дали сте нов

...
Съвети за красив градински пейзаж – независимо дали сте нов
Коментари Харесай

Съвети за красив градински пейзаж – как да го постигнем

Съвети за хубав култивиран пейзаж – без значение дали сте нов в градинарството или сте усъвършенствали уменията си от години, следните дизайнерски секрети ще ви оказват помощ да създадете по-ефективна и примамлива градина.

Надяваме се, че ще ви свършат работа за вашия култивиран план!

1. Грациозното чудо на извивката

Една красива цветна извивка придава извънредно пресен тип на градинският ви пейзаж. Окото ви не може да не я последва. Създавайки растителна алея или даже пътека в контрастна игрива линия, вие ще приканите хората да я изследват. А извитата цветна леха съчетава цвят и форма, с която ще създадем градината по-примамлива.

За да оформим както би трябвало извитата растителна алея , ние можем авансово да очертаем ограничаващите линии с багра или тънък варовиков прахуляк. По този метод ще забележим в точния момент дали сме създали верните контури в градината и двора. Остава ни да засадим по-късно и верните растения, с които ще грабнем окото и на най-взискателните посетители.

Можем да създадем извита повдигната леха , която може да ни коства напълно на ниска цена. С помощта на камък , железна мрежа , дърво , остарели тухли или керемиди , ние можем да сътворим същински шедьовър. А по-късно можем да засадим красива композиция от най-различни цветя , дървета и шубраци. Вижте тук няколко хрумвания.

2. Мистерията на невидимото – препоръки за хубав култивиран пейзаж

Ако желаете да извършите дребното намерено пространство по-интересно или да наподобява по-голямо, можете да употребявате една антична японска дизайнерска техника. Тя е известна като миегакуре ( miegakure ) или „ скрий и разкрий . “ Това включва отчасти закриване на гледката или характерностите в градината, с цел да създадете заблуда за разстояние.

Полускритата панорама също предизвиква хората да изследват едно пространство, тъй като „ мистерията на невидимото “ е много мъчителна. Ако виждате единствено непълен аспект на пейзажа, непроменяемо ще се придвижите напред, с цел да видите какво следва.

Можете да скриете елементи от градината си, като засадите листни растения на стратегическо място. Или пък да поставите издигнато и засадено място, като огромен и прекрасен алпинеум да вземем за пример. И не забравяйте да извършите едни красиви стъпала в градината, по които любопитните ви посетители да тръгнат в разгадаване на мистерията на невидимото!

3. Обединяване и канализиране – препоръки за хубав култивиран пейзаж

Хората се движат в пространството по същия метод, по който тече водата. Тя се движи бързо през стеснен канал и забавя, когато тече в по-голям, по-широк басейн. По същия метод хората се движат по-бързо в тясна междина и забавят или вършат пауза, когато излезнат навън и необятно място.

Знаейки това, можете да употребявате техниката за планиране, наречена „ сливане и канализиране “, с цел да водите и насочвате хората през едно пространство. Например на фотографията от горната страна „ тревният канал “ води до ограден кръговиден аспект. Каменната настилка и кръглата форма на „ басейна “ канят хората да спрат и да погледнат надолу в гористия скат изпод.

Така че, когато се разхождате, помислете за регионите, където бихте желали хората да спрат и да се насладят на гледката. Разширете мястото за изгледа или създайте по-голяма зона за прекъсване тук, с цел да ги насърчите да създадат пауза. Можете даже да поставите тук няколко стола или скамейка, като по този метод ще ги насърчите да останат известно време тук.

Можете също по този начин да разширите мястото, където се срещат две пътеки. И назад, в случай че желаете хората да се движат бързо през обещано пространство, направете пътеките много по-тесни.

4. Принципът на трите дълбочини

Всички знаем думите „ напред във времето “ и „ декор “, само че чували ли сте за „ междинен проект ? “ Той отделя предната част от задната страна и е от значително значение за непреодолимата панорама. Това се назовава „ Принципът на трите дълбочини “ и се употребява в азиатската пейзажна живопис. Джордж Роули го разказва в книгата си „ Принципи на китайската живопис “:

Китайците усъвършенстваха правилото на трите дълбочини, съгласно който пространствената дълбочина се маркира от напред във времето, приблизително разстояние и далечно разстояние, всяко паралелно на равнината на картината, тъй че очите да скачат от едно разстояние на друго през празнотата на пространството …

Принципът на трите дълбочини е добре илюстриран на горната фотография. Мястото с алените рози е на напред във времето, тревните стъпала съставляват междинния проект, а къщата на назад във времето е третата „ дълбочина “.

5. Да измамим очите – препоръки за хубав култивиран пейзаж

В взор с дълга вероятност, линиите на разходката наподобява се сближават. И колкото по-далеч се отдалечават, толкоз по-близки стават. Тази образна имитация основава чувство за дълбочина във всяко външно пространство.

Можете да употребявате този трик в дребното намерено пространство, като леко наклоните линиите на пътеката във вътрешността, правейки ги да наподобяват по-дълги, в сравнение с са в реалност. Можете да извършите това и с растителна леха или с пергола . Ключът е да ги наклоните напълно леко, с цел да наподобяват като естествена вероятност.

На фотографията от горната страна да вземем за пример този скалист изсъхнал поток наподобява по-дълъг, тъй като се стеснява в единия край и е затрупан с листа. Можете да приложите този трик за засаждане на лехи, които граничат с ливада. Ако линиите на лехата се наклонят във вътрешността, мястото сред тях наподобява малко по-дълбоко, в сравнение с е в реалност.

6. Далечният аспект

Дългите, прави изгледи непреклонно водят окото и няма по какъв начин да не следвате линиите им до края. Ето за какво, вземете най-дългата права линия, която имате навън, и я използвайте с най-хубавото преимущество.

Далечният аспект може да включва аспект диагонално през двора или надолу по някакъв надолнище. Ръсел Пейдж, известният британски ландшафтен дизайнер, написа за основаването на далечни изгледи в книгата си „ Образованието на градинаря “:

„ Когато обещано място ми предлага дълга права ос, аз се пробвам да запазя тази ос допустимо най-тясна, съразмерно на площта, с която би трябвало да се оправям … Такива прави линии концентрират вниманието и дават тенденция на градинския дизайн – а вие може да ги тълкувате по 100 метода. ”

7. Неустоими вероятности – препоръки за хубав култивиран пейзаж

Гледката е една от най-вълнуващите зони в пейзажа. Възвишените места като върха на скат, канара или мост, могат да служат като „ вероятност “, където можем да спрем и да се насладим на гледката. Изглежда, че е универсално желанието да се изкачите на рид и да погледнете от висока точка към гледката изпод.

Може да се наложи да разчистите отвор, с цел да разкриете гледката. Или може да се наложи да изравните дребна повърхност във висока точка на ската, с цел да създадете място за наблюдателна скамейка. Но работата си заслужава, тъй като прелестната панорама предлага хубост и ни свързва с природата.

Така приключваме нашата тематика за това по какъв начин да реализираме хубав култивиран пейзаж. Можете да финализирате плана по основаването на красива градина с построяването на красиво огнище , една, няколко пейки или маса със столове , а можете да извършите и един хубав шадраван .

И най-после да започнете да каните вашите другари и родственици, с цел да може дружно да се насладите на вълшебната хубост!

Как да създадем красива градина – хрумвания за подобаващи растения

Как да създадем красива градина – дизайнът на засаждане, който постоянно се подценява, може да бъде сложен за новите градинари, та даже и за опитните градинари. Използвайте следните оферти, с цел да се уверите, че насажденията във вашата градина имат ясната цел да привлекат вниманието на хората, пчелите, птиците и пеперудите. ИЗБОР НА РАСТЕНИЯ С ЦЕЛ…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР