Съветът за стандарти за финансово отчитане (FASB), който отговаря за

...
Съветът за стандарти за финансово отчитане (FASB), който отговаря за
Коментари Харесай

САЩ въвежда нови правила за счетоводството на криптовалути

Съветът за стандарти за финансово отчитане (FASB), който дава отговор за основаването на счетоводните стандарти в Съединени американски щати, неотдавна утвърди нови насоки по отношение на оценката на активите в криптовалута, включени в салдото на дадена компания.

Както оповестява Bloomberg Tax , в сряда FASB доближи до единомислещо решение да утвърди тези нови правила, които ще наложат на фирмите, притежаващи обилни количества криптовалути като Биткойн ( BTC ) и Етериум ( ETH ), да оповестяват справедливата стойност на притежаваните от тях активи. Основната цел е да се обезпечи по-актуална и точна оценка на цената на тези активи.

Съгласно тези идни разпореждания предприятията ще бъдат задължени да основат обособен запис в балансите си, особено отдаден на притежаваните от тях криптовалути.

Освен това те би трябвало да оповестяват основна информация, в това число размера на притежаваните от тях криптовалути, всички свързани с тях ограничавания и детайлности по отношение на съгласуването на активите, получени като заплащане и неотложно преобразувани в парични средства.

Струва си да се означи, че тези разпореждания са използвани само към активи в криптовалута, които са заменяеми или взаимозаменяеми с други активи, като на процедура изключват NFT. Освен това разпоредбите не обгръщат постоянни монети или “wrapped ” токени.

Тези модифицирани счетоводни стандарти ще станат наложителни както за обществените, по този начин и за частните сдружения за финансовите години, започващи след 15 декември 2024 година, в това число междинните интервали в границите на тези финансови години. Компаниите обаче имат опция да одобряват тези правила авансово, откакто FASB ги разгласява публично по-късно тази година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР