Съветът за сигурност на ООН проведе заседание при закрити врати,

...
Съветът за сигурност на ООН проведе заседание при закрити врати,
Коментари Харесай

САЩ официално обвиниха Иран! Ще има ли война?

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира съвещание при закрити порти, отдадено на вчерашното нахлуване над танкерите в Оманския залив, заяви Франс прес, базирайки се на дипломатически източници.

И.д. непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джонатан Коен е декларирал, че всички улики наподобява сочат към Иран, оповестяват дипломати. Ако Съветът за сигурност не реагира, са вероятни и други набези, подчертал е Коен.

Страни членки на Съвета за сигурност са подкрепили следствието на нападението против танкерите, само че към този момент не са реализирани съответни съглашения, съобщи представителят на Кувейт в Организация на обединените нации Мансур ал Отайби, представен от ТАСС.

Мисията на Иран в Организация на обединените нации отхвърли изрично американските обвинявания, че Техеран стои зад нападението и прикани за разговор. Международната общественост би трябвало да предотврати безразсъдните и рискови политики и практики на Съединени американски щати и районните им съдружници, се споделя още в изказването, представено от Асошиейтед прес.

По-рано министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих акцентира в изказване, че страната е подготвена да даде постоянни доставки на нефт на международните пазари и е засилила степента си на подготвеност за справяне с всевъзможни закани, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Един от нападнатите танкери придвижва метанол, създаден в Саудитска Арабия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР