Съветът за електронни медии (СЕМ) разпространи днес позиция, с която

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) разпространи днес позиция, с която
Коментари Харесай

След позиция на журналисти, СЕМ се разграничи от циничното изявление на Соня Момчилова

Съветът за електронни медии (СЕМ) популяризира през днешния ден позиция, с която на процедура се разграничава от изказванията на ръководителя си Соня Момчилова, че информацията за съветските зверства в Буча е била украинска агитация.

Позицията е във връзка вчерашното изказване на посолството на Украйна в България, в което дефинира като неприемливи и манипулативни изказвания на Момчилова във връзка нещастието в Буча. Тябеше публикувана малко откакто самостоятелни публицисти желаеха оставката на Соня Момчилова поради изявлението й за клането в Буча.на публицистите е адресирана до ръководителите на Народното събрание и парламентарната комисията по просвета и медии. В текста, който единствено за няколко часа бе подсилен с десетки подписи, се упорства Съвет за електронни медии ясно да се разграничи от позицията на Момчилова и да предприеме нужните стъпки за освобождението ѝ. (Пълния текст на писмото - в края на текста).

Във вторник Момчилова взе участие в подкаста " Контракоментар " на влогъра Асен Генов. В диалога ръководителят на Съвета за електронни медии сподели, че " безусловно не е съгласна " с изказванията, че българските медии са " проводник на кремълските ползи и информация ". След това посочи, че " агитация има и в противоположна посока - за болестта на Путин, по тази причина, че починал, за Буча и т.н ".

" Съветът за електронни медии изрично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча, написа в позицията на медийния регулатор. Става дума за колосален акт на мъчения и убийства на цивилни жители, поради отразяването на които Съвет за електронни медии се сезира преди повече от година ", се споделя в позицията на Съвет за електронни медии.

В нея регулаторът акцентира също, че във връзка войната в Украйна в Съвета за електронни медии са осъществени голям брой наблюдения на стратегии на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и малкия екран. " Налице са към този момент формирани административно-наказателни производства и са наложени имуществени наказания на снабдители, които отхвърлят жестокостите на войната ".

Соня Момчилова влезе в състава на Съвет за електронни медии от квотата на президента и бе определена за ръководител от предходния състав на органа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР