Съветът по човешки права към Организацията на обединените нации прие

...
Съветът по човешки права към Организацията на обединените нации прие
Коментари Харесай

Ограничаването на интернет достъпа е нарушение на вашите човешки права

Съветът по човешки права към Организацията на обединените народи одобри резолюция, с която разгласи, че общественият интернет достъп не би трябвало да бъде лимитиран от държавните управляващи на която и да било страна, осведоми IFL Science.

Въпреки, че резолюцията не стига до там, че да разгласи интернет достъпа а човешко право, тя удостоверява, че хората би трябвало да се употребяват онлайн с всички права, които имат и офлайн. Особено внимание се отделя на правото на независимост на изрече.

Резолюцията бе призната с болшинство, а не със стопроцентов глас " За ", защото имаше и въздържали се - такива бяха представителите на Русия, Китай и Саудитска арабия, както и Индия и ЮАР. Те стачкуваха най-много против откъс в текста, който жигосва умишлените ограничения за попречване или пречене на интернет достъпа и разпространението на информация онлайн. За благополучие, над 70 други страни не одобриха премахването на противоречивия текст.

Все отново, резолюцията няма наложителен темперамент и в следствие не може да има законови ограничения против държавни управления, които я нарушават. Типични режими, цензуриращи достъпа до мрежата и до свободна информация, са още Китай, Иран и Турция.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР