Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат

...
Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат
Коментари Харесай

Ректорите искат сами да решават за връщане присъствено

Съветът на ректорите упорства управленията на висшите учебни заведения да имат право сами да вземат решение за организацията на присъственото образование. По този метод ще бъдат възобновени всички лекции и извършения, където това е належащо и допустимо.

Председателят на съвета и ректор на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Анастас Герджиков изрази желанието на своите сътрудници пред министъра на образованието и науката проф. Николай Денков през днешния ден, оповестиха от МОН.

В момента присъствено в университетите се организират единствено на практика занятия, образования и изпити по процедура на студенти, специализанти и докторанти. На място се организират държавни изпити, отбрани на дипломни работи, както и семестриалните изпити, които включват и практическа част и не могат да бъдат извършени в електронна среда.

Министър Денков подчертава, че схваща причините и спешността на поставения въпрос. „ Предстои диалог с министъра на опазването на здравето. Ще намерим решение в идващите няколко дни “, съобщи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР