Съветът на Федерацията, горната камара на руския парламент, одобри с

...
Съветът на Федерацията, горната камара на руския парламент, одобри с
Коментари Харесай

Руският парламент одобри контрасанкции срещу САЩ и ”неприятелски държави”

Съветът на Федерацията, горната камара на съветския парламент, утвърди с единогласие закон за контрасанкции против Съединени американски щати и други ”неприятелски страни ”, съобщи ТАСС.
Нормативният акт, озаглавен " За ограниченията за въздействие/противодействие на неприятелските дейности на Съединените американски щати и други задгранични страни ", към този момент бе утвърден от долната парламентарна камара, Държавната дума, на 22 май.

Според закона държавното управление може да подхваща по решение на президента разнообразни ограничения за противопоставяне, само че те не трябва да засягат жизненонеобходими артикули, чиито аналози не се създават в Русия и други страни.

Решенията за контрасанкции може да се вземат от президента и по рекомендация на Съвета за сигурност на Руската федерация. Предвидена е и процедура за анулиране на контрасанкциите, ако отпаднат аргументите за тяхното налагане, показва ТАСС.

Агенцията отбелязва, че в хода на дебатите по законопроекта от окончателния вид са били отстранени текстовете, споменаващи съответни браншове, артикули и услуги, а описът на вероятните ограничения за противопоставяне е бил скъсен.

Контрасанкциите засягат освен " вражески страни ", само че и организации под тяхна пълномощия, а също длъжностни лица и жители на тези страни. Законът ще влезе в действие в деня на неговото публично издание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР