Съветът на федерацията, горната камара на парламента на Руската федерация

...
Съветът на федерацията, горната камара на парламента на Руската федерация
Коментари Харесай

Русия анулира задграничните паспорти на мобилизираните


Съветът на федерацията, горната камара на Народното събрание на Руската федерация утвърди закон, който урежда разпоредбите за отменяне на задграничните паспортите на руснаците при приканване на военна или различна работа (мобилизиране и връчване на повиквателна за постоянна казарма), заяви вестник „ Ведомости “. Паспортите в такива случаи би трябвало да бъдат излъчени на страната, добавя „ Интерфакс “.

Лицата, чието излизане от страната е лимитирано заради приканване за военна или различна гражданска работа, са длъжни да предадат задграничния паспорт на жител на Руската федерация за предпазване на органа, издал документа. Паспортът би трябвало да бъде предаден в границите на пет работни дни от момента, в който решението за ограничение на правото на излизане е обявено на притежателя на паспорта. Същите правила плануват предаване за предпазване за период от 5 години на паспортите на уволнилите се след работа във ФСБ. Срокът тече от датата на уволнението и през тези 5 години притежателят му не може да напуща Русия.

Според закона паспортът става недействителен при смяна на семейството, личното име, бащиното име, информация за датата и мястото на раждане и пола. Дипломатически или длъжностен паспорт се анулира по същите аргументи, само че към тях се прибавя невръщане без основателна причина в границите на пет дни след края на командировката.

Освен това паспортът се анулира при преустановяване на поданството на притежателя, анулация на решението за придобиване на поданство и определяне на неналичието на поданство на Руската федерация.На 11 април т. година бяха признати промени, които включват цифровизация на системата за военна регистрация. Съгласно закона подлежащите на военна работа получават призовки на хартия, само че те се дублират и в електронен тип.На жителите, които подлежат на военна работа и са получили призовка, е неразрешено да напущат Русия като краткотрайна мярка от деня, в който призовката се смята за връчена. Информацията за това се вписва във военния указател и известието се изпраща до персоналното дело в държавните служби, до отдела на ФСБ и Министерството на вътрешните работи.Междувременно с цел да принудят съветските младежи да се явяват във воените окръжия и да постъпват в армията, управляващите в Русия са решили да употребяват и напън с шофьорските книжки. Преди 2 дни Министерство на вътрешните работи на РФ е подготвило заповед, според която няма да се издават шофьорски книжки на лица, които не са се явили при приемане на повиквателна от военно окръжие или въобще не са се явили за зачисляване във военното окръжие. Още през април т. година влязоха в действие ремонти в Закона за придвижването по пътищата, според които, в случай че в регистъра за военнозадължените лица даден жител отсъства, то правата му на приемане на шофьорска брошура биват ограничавани. Ограничения от същия вид са свързани и с разпореждането с коли. Лице с неуточнен или неточен военно-мобилизационен статус не може да записва или дерегистира автомобил, респективно не може да си купи или продаде кола.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР