Съветът на Европейския съюз единодушно прие решение заобикалянето на европейските

...
Съветът на Европейския съюз единодушно прие решение заобикалянето на европейските
Коментари Харесай

Заобикалянето на санкции срещу Русия вече е криминално престъпление в ЕС

Съветът на Европейския съюз единомислещо одобри решение заобикалянето на европейските санкции срещу Русия да влезе в листата с престъпните закононарушения. Това се оповестява в официално изказване самият Съвет на Европейски Съюз.

Още през май Еврокомисията предложи криминализирането на опитите за заобикаляне на глобите. А еврокомисарят Дидие Рейндерс съобщи, че приемането на такова решение ще открие път към конфискуване на активи на съветски олигарси.

" Днес Съветет на Европейски Съюз единомислещо одобри решение за прибавяне на нарушаванията на глобите в листата с престъпни закононарушения на Европейски Съюз, включени в Договора за действие на Евросъюза ", се споделя в изказването.

Това значи, че опитите за заобикаляне на глобите против Русия ще се третират както тероризма, търговията с хора и половата употреба на дами и деца, противозаконната търговия с опиати и оръжия, прането на пари, корупцията, киберпрестъпленията и проведената престъпност. Всички изброени закононарушения са в листата с престъпните в Европейски Съюз.

След това решение Еврокомисията би трябвало да показа предложениа за доразработване на самата инструкция, в която ще са записани главните правила относно престъплението " заобикаляне и нарушение на глобите ", както и наказванията за него. Тази инструкция също по-късно би трябвало да бъде гласувана от Съвета на Европейски Съюз, както и от Европейския парламент.

По-рано представители на Европейски Съюз заявяваха неколкократно за допустима конфискация на замразени средства на съветски жители, в случай че има съответна законодателна база. По данни на Еврокомисията, страните от Европейски Съюз към този момент са замразили активи за над 17.4 милиарда евро на съветски жители.

Европейски Съюз стартира да вкарва наказания против Русия от края на февруари, дни след нахлуването на съветски войски в Украйна. Оттогава описът със глобените действия и съветски жители непрестанно се уголемява.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР