Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил днес условията, при

...
Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил днес условията, при
Коментари Харесай

Ограниченията за влизане в ЕС на ваксинирани отпадат при определени условия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил през днешния ден изискванията, при които да бъдат позволени пътуванията през външните граници на чужденци по несъществени мотиви. Решението показва, че от налагане на карантина и проучване за Covid при идване в Европейски Съюз ще бъдат освобождавани чужденци, ваксинирани с ваксина, утвърдена за незабавна приложимост от Световната здравна организация (СЗО) или Европейската организация по медикаментите (ЕМА). От слагането на последната доза на имунизирания би трябвало да са минали най-малко две седмици.

Одобрение от СЗО и ЕМА до момента няма за съветската ваксина " Спутник ".

Държавите от Европейски Съюз ще имат правото при разкриване на чужд или рисков вариант на вируса на заболяването да възобновяват възбраната за пътешестване от всички непознати страни. Следващата седмица се чака Съветът на Европейски Съюз да утвърди листата на страните, за които облекченията ще важат.

При задействане на така наречен " неочаквана спирачка " страната от Европейски Съюз, подхванала тази стъпка, ще би трябвало да разиска аргументите с Европейската комисия и с останалите европейски страни. Ограниченията ще подлежат на преразглеждане на две седмици.

Сред изискванията за отпадане на рестриктивните мерки ще бъдат броят на имунизираните в непознатата страна, достоверността на събираните данни, делът на позитивните проби (до 4 на сто) при осъществяваните проучвания за болест. Броят на инфектираните би трябвало да бъде до 75 на 100 000 души от популацията на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР