Съветът на ЕС подкрепи постигнатото предварително споразумение по оттеглянето на

...
Съветът на ЕС подкрепи постигнатото предварително споразумение по оттеглянето на
Коментари Харесай

Брюксел подкрепи предварителното споразумение за Брекзит

Съветът на Европейски Съюз поддържа постигнатото авансово съглашение по отдръпването на Англия. Това заяви основният договарящ от страна на Европейската комисия Мишел Барние. Министрите от 27-те държави-членки се събраха през днешния ден, с цел да приготвят специфичната среща на върха за Брекзит в неделя. Още детайлности от кореспондента ни Десислава Апостолова.

" Документите по развода са на масата, 45-годишният сложен брак е към края си ", това сподели преди срещата на министрите от 27-те държави-членки австрийският министър по европейските въпроси Гернот Блюмел. Според Барние моментът е основен и всички би трябвало да запазят успокоение.
Мишел Барние, основен договарящ на Европейски Съюз: Намираме се в решителен миг от процеса, никой не би трябвало да не помни напредъка, който постигнахме в Брюксел и Лондон. Доволен съм, че министрите през днешния ден утвърдиха проектоспоразумението за напускането. Европейски Съюз към момента би трябвало да дефинира какви ще бъдат вътрешните ни процедури за удължение на преходния интервал.
Преходният интервал стартира на 30 март следващата година и продължава до края на 2020 година През това време Англия ще остане част от единния и митническия съюз, ще заплаща вноските си към европейския бюджет и ще би трябвало да съблюдава европейските закони, без да има право да взе участие във взимането на решения.

В Лондон на конференция на английската организация на работодателите Тереза Мей за за следващ път отбрана съглашението и сподели, че е най-хубавото за Англия.
Тереза Мей - министър председател на Англия: Предстои ни напрегната седмица на договаряния преди специфичния Европейски съвет в неделя.
За да стане факт, съглашението би трябвало да бъде утвърдено и от Европейския, и от английския парламент.
 Тереза Мей с основна тирада преди Брекзит Тереза Мей с основна тирада преди Брекзит
Във Англия през днешния ден се чака значима тирада на премиера Тереза Мей. Тя ще приказва по време на Годишната конференция на главната английска организация...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР