Саудитските власти са конфискували над 12,7 милиона хапчета амфетамин, скрити

...
Саудитските власти са конфискували над 12,7 милиона хапчета амфетамин, скрити
Коментари Харесай

Откриха 12,7 милиона хапчета амфетамин, скрити в плодове

Саудитските управляващи са конфискували над 12,7 милиона хапчета амфетамин, скрити в пратка с плодове, пристигнала в западното пристанище Джеда, съобщи Франс прес. Информацията е на формалната Саудитска организация по печата, предава Българска телеграфна агенция.

Арестувани са били двама египтяни, един сириец и един жител на Йемен. Агенцията не прецизира източника на пратката с нарове, нито по кое време е била арестувана.

Саудитското кралство се счита за главен консуматор на каптагон - опиат от фамилията на амфетамините.

Саудитската организация по печата не показва дали иззетите опиати са каптагон, който се създава в Сирия.

Според следствие на Франс прес от ноември предходната година каптагонът, в миналото свързван с джихадистите от групировката " Ислямска страна ", е основал противозаконна промишленост за над 10 милиарда $. Европейски Съюз наложи през вчерашния ден наказания на братовчеди на сирийския президент Башар Асад и на други негови родственици по обвинявания в трафик на каптагон. Англия и Съединени американски щати към този момент са наложили наказания на двама от тях по същите аргументи.

Рияд прекъсна връзките си с Дамаск през 2012 година, само че в последно време двете страни се сближиха на фона на напрежението в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР