Саудитска Арабия предупреди, че ще реагира на евентуални икономически санкции

...
Саудитска Арабия предупреди, че ще реагира на евентуални икономически санкции
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще реагира на икономически санкции от други държави заради случая „Кашоги”

Саудитска Арабия предизвести, че ще реагира на възможни стопански наказания от други страни поради случая с изчезналия публицист Джамал Кашоги, заяви държавната организация СПА, цитирайки формален източник, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Кралството отхвърля всевъзможни закани и опити да му се навреди, било то посредством закани за налагане на стопански наказания, политически напън или повторение на лъжливи обвинявания ", сподели източникът.

Според турски представители на 2 октомври саудитски сътрудници са умъртвили Кашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Кралството дефинира обвиняванията като неоснователни, само че не сподели доказателства, че журналистът е напуснал постройката на консулството.

Вчера английският вестник. „ Индипедънт” заяви, че Англия се готви да наложи наказания на Саудитска Арабия поради изгубването на журналиста. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък съобщи, че ще има "сурово наказване ", в случай че се потвърди, че Рияд е обвързван с изгубването на журналиста, само че акцентира, че няма да се анулират оръжейни покупко-продажби.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР