Саудитска Арабия не вижда необходимост да преразглежда до края на

...
Саудитска Арабия не вижда необходимост да преразглежда до края на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: ОПЕК+ няма да увеличи добива на петрол до края на годината

Саудитска Арабия не вижда нужда да преразглежда до края на 2023 година съглашението за понижаване на добива на нефт, реализирано в границите на алианса ОПЕК +. Това заяви саудитският външен министър принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд, който е на публично посещаване в Лондон.

" Ние постоянно споделяме, че поддържаме постоянен пазара. Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия счита, че пазарът не се нуждае от каквато и да било смяна в размера на рандеман на нефт преди края на годината ", цитира Reuters думите на външния министър.

На 5 октомври 2022 година страните, участващи в съглашението ОПЕК+, се договориха да понижат добива на нефт с 2 милиона барела на денонощие от ноември, а също по този начин удължиха договорката до края на 2023 година От позиция на държавното управление на Съединени американски щати, решението на ОПЕК+ тогава сподели, че Саудитска Арабия съгласува своята енергийна политика с Русия.

А генералният секретар на ОПЕК Хайтам ал Гайс означи в този момент по време на енергийната конференция CERAWEEK в Хюстън (САЩ), че организацията е по-загрижена от забавянето на търсенето на нефт в Европа и Съединени американски щати на фона на инфлацията, а не от добива на нефт в Русия. При това, съгласно него, в този момент в Азия се следи феноменално повишаване на търсенето на нефт. " Виждаме разделяне на пазара, в действителност на процедура има два пазара. Единият - с многообещаващо повишаване на търсенето, другият - със закъснение на търсенето ", прибавя Гайс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР