Саудитска Арабия и други производители на петрол от ОПЕК+ обявиха

...
Саудитска Арабия и други производители на петрол от ОПЕК+ обявиха
Коментари Харесай

ОПЕК+ намалява добива на петрол за май

Саудитска Арабия и други производители на нефт от ОПЕК+ оповестиха в неделя съкращения на производството си в размер на към 1,15 милиона барела дневно.

Те дефинираха   този ход като защитна мярка, ориентирана към стабилността на пазара , заяви " Ал Джазира ".

Очакваше се групата от 23 страни да се придържа към към този момент контрактуваните съкращения от 2 милиона барела дневно, когато нейният министерски панел, който включва Саудитска Арабия и Русия, се събере виртуално в понеделник.
 Петролът поевтиня след спекулации, че ОАЕ излизат от ОПЕК
Петролът поевтиня след спекулации, че ОАЕ излизат от ОПЕК

Впоследствие информацията беше опровергана

Припомняме, че през октомври ОПЕК+, която се състои от Организацията на страните експортьорки на нефт и 10 съдружници, водени от Русия, се споразумяха за съкращения на добива от 2 милиона барела дневно от ноември. Това решение разгневи Вашингтон, тъй като по-строгите доставки покачват цените на петрола.

Съединените щати настояват, че светът се нуждае от по-ниски цени, с цел да поддържа икономическия напредък и да попречи на съветския президент Владимир Путин да завоюва повече доходи за финансиране на войната в Украйна.

Неочакваните доброволни съкращения в неделя, които стартират от май, идват в допълнение към към този момент контрактуваните през октомври.

Рияд сподели, че ще понижи производството си с 500 000 барела на ден, до момента в който Ирак ще понижи производството си с 211 000 барела дневно, съгласно публични изказвания.
 ОПЕК+ резервира производството на нефт
ОПЕК+ резервира производството на нефт

Решението бе предстоящо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР