Саудитска Арабия даде старт на кампанията си за домакинство на

...
Саудитска Арабия даде старт на кампанията си за домакинство на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия кандидатства за домакин на световно първенство по футбол през 2034 г.

Саудитска Арабия даде старт на акцията си за домакинство на международното състезание по футбол през 2034 година Кандидатурата е доста евентуално да успее, откакто липсваха други искащи до края на предходната година, когато беше крайният период за поръчки.

Саудитска Арабия може да стане втората страна от Персийския залив, която провежда най-значимия футболен конгрес в света след Катар, които одобриха семейството през 2022 година

„ Растем. Заедно “, обявиха от футболната федерация на Саудитска Арабия. Кампанията за международната купа ще покаже метода, по който нацията укрепва връзките с други страни посредством спорта.

През последните няколко години страната влага съществени суми в спортове като футбол, Формула 1, бокс и голф, което накара критиците да обвинят богатото на нефт кралство, че „ измива със спорт “ отношението си за правата на индивида. Страната отхвърля обвиняванията в нарушение на правата на индивида и споделя, че пази националната си сигурност посредством своите закони.

Окончателно документите за кандидатурата на Саудитска Арабия би трябвало да бъдат входирани през юли във ФИФА. Решението за страните хазаин на Мондиалите през 2030 година (фаворит е взаимната кандидатура на Мароко, Испания и Португалия) и 2034 година ще бъде оповестено на Конгрес на международната централа в края на годината.

Следващото международно състезание ще бъде на територията на Съединени американски щати, Мексико и Канада през 2026 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР