Съучастник в схемата за нелегален трафик на мигранти, който доведе

...
Съучастник в схемата за нелегален трафик на мигранти, който доведе
Коментари Харесай

Условна присъда за трафикант на мигранти провокира гневна реакция на МВР

Съучастник в схемата за незаконен трафик на мигранти, който докара до гибелта на 2 служители на реда в Бургас след врязването на рейс в патрулната кола, е получил условна присъда по съглашение с прокуратурата.

Решението на съда докара до остри рецензии от страна на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, който разгласи, че ще предложи увеличение на наказванията за трафик на хора.
" Лицата, които ние стопираме и задържаме - знаете какъв брой мъчно - след 1-2-3 дни още веднъж се озовават на пътищата, натоварили нови мигранти. Това не може да продължава. " Не мога да приема, че условна присъда може да получи човек, директно виновен за гибелта на двама полицейски чиновници. И не може Министерство на вътрешните работи да бъде оставено единствено в тази битка. В Народното събрание има трима вътрешни министри. Разчитам на поддръжка и помощ не за мен, а за Министерство на вътрешните работи ", сподели Демерджиев на брифинг.
Подъдимите по случая с съдбовната злополука в Бургас през август 2022 година бяха четирима души.
Сириецът МасудАбдо, който е наел рейса и е провел канала, е наказан на 11 месеца условно с 3 години изпитателен период. Споразумението е подписано, откакто той е признал виновността си.Йордан Червенков и брачната половинка му Пенка са наказани надлежно на 3 месеца затвор и условна присъда от 8 месеца поради това, че са помагали за краткотрайно укриване на мигрантите. Още един мъж, упрекнат като съизвършител, е наказан условно.
Шофьорът на рейса Омар Аднанвсе още не е наказан - неговите обвинявания са по-тежки, като наказването за причиняването на гибелта на служителите на реда е 20 година отнемане от независимост или доживотна присъда.

Демерджиев разгласи, че ще внесе оферти за завишаване на наказванията за каналджиите, в това число конфискация на колите, когато са благосъстоятелност на лицата, возещи мигранти, както и санкция в размер до 10 пъти цената на МПС, когато то не е благосъстоятелност на този, който транспортира мигрантите.

Той призна, че " наличните средства не са ефикасни " за справяне с нараствания напън по границата.

Вътрешният министър разгласи, че трафикантите непрекъснато сменят тактиките си в сходство на метода, по който Министерство на вътрешните работи противодейства.

Последният случай, при който служител на реда още веднъж пострада тежко, е посочил, че уредниците на схемите употребяват по-съвременни коли за транспорт на мигрантите, като се движат с 200 км/ч по автомагистрала " Тракия ", с цел да не позволен да бъдат настигнати.

Пресрещането им се прави единствено при доближаването до огромни градове като Бургас или София.

Демерджиев отхвърли рецензиите, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са спрели наложително буса, тъй че да не може да продължи напред.

" Ако се употребява лента за наложително прекъсване в този автомобил ще има 11 натрупа. Ние не сме варвари ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР