Сътрудничеството ни със САЩ е напълно обикновено и нормално, коментира

...
Сътрудничеството ни със САЩ е напълно обикновено и нормално, коментира
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов: През 2025 г. ще получим и F-16, и Страйкър-и

Сътрудничеството ни със Съединени американски щати е изцяло нормално и обикновено, разяснява адм. Емил Ефтимов в ефира на Българска национална телевизия.

Страйкърите ще дойдат на части в България. Така ще стартира да се натрупа потенциал и ще има образования, което по думите му е доста добре за военновъздушните ни сили. По този метод, изясни още адм. Ефтимов, ТЕРЕМ - държавната компания на Министерство на защитата, профилирана в осъществяването на ремонт, рационализация и логистична поддръжка на авиационна техника, кораби и плавателни средства и други, ще натрупа потенциал.

 

Всичко това ще се случва в цех " Ивайло ", Велико Търново, изясни началникът на отраната.

 

" Сделката за е една огромна стъпка в развиването на сухопътните войски. Машините ще дойдат на части и ще бъдат сглобявани на терен. През това време ще върви образование на персоналния състав на сухопътните войски ", уточни още той.

Адв. Ефтимов бе дружно с министъра на защитата Тодор Тагарев на, от което таман се завърнаха.

 

Визитата бе продължение на стартирания през септември 2023 година Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата.

 

Програмата за визитата включваше и срещи с водещи реализатори на планове за рационализация на Българската войска - фирмите Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР