Сателитни снимки показват Масов гроб в предградието на Киев –

...
Сателитни снимки показват Масов гроб в предградието на Киев –
Коментари Харесай

Сателитни кадри показват масов гроб в Буча, не е ясно колко са погребани


Сателитни фотоси демонстрират Масов гроб в предградието на Киев – Буча. Именно от там са фрагментите с цивилни жертви от съветското нахлуване над Украйна.

Екип на Си Ен Ен е на мястото на гроба, когато към него се доближава очевидно смутен мъж. „ Братко, мислехме, че си жив и ще те намерим. Търсим те толкоз от дълго време “, споделя мъжът и стартира да плаче.

Владимир споделя на публицистите от Си Ен Ен, че брат му е липсващ преди седмици и оттогава нямат връзка с него. Техен комшия ги насочил към всеобщия гроб с вярата да го открият там.

Снимка: Ройтерс


Телата в всеобщия гроб за насъбрани едно върху друго и мъчно могат да бъдат разпознати. Повечето са прибрани в черни чували. Екипът на Си Ен Ен съумява да преброи към 12 тела, само че публицистите показват, че има следи от скорошна изкопна активност и телата може да са доста повече.

Според районната полиция на Киев и локални поданици в всеобщия гроб са заровени най-малко 150 души, а кметът на Буча твърди, че жертвите са най-малко 300.

Снимка: Ройтерс


Местните описват, че всеобщият гроб е изкопан още при започване на съветската инвазия. Според сателитните фрагменти гробът към този момент го има на 10 март.

Русия отхвърля да е убивала цивилно население на територията на Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР