Сателитен пренос на телевизионен сигнал с резолюция 8K (т.е. изображението

...
Сателитен пренос на телевизионен сигнал с резолюция 8K (т.е. изображението
Коментари Харесай

Сателитно предаване на 8К телевизия осъществи SES


Сателитен транспорт на ефирен сигнал с резолюция 8K (т.е. изображението 7680 на 4320) показва в Люксембург SES по време на годишната си конференция SES Industry Days. За излъчването е употребен новия видеостандарт DVB-S2X, който разрешава по-висока успеваемост, тъй че за предаването е бил необходим един 36 MHz транспондер на спътника ASTRA 3B. Картината с резолюция 7680x4320 пиксела е била кодирана с HEVC и пренесена със скорост 80 Mbit/s, или 4 пъти по-голям потенциал от от нужната за 4К лъчение. Още от източникът сигналът е бил с IP формат, като по този метод са тествани и технологии за предстоящ транспорт, напълно основан на IP протокола.

 Снимка: SES

За демонстрацията SES си партнира с берлинската компания Spin Digital, която има знания в региона на кодирането и възпроизвеждането на 8K HEVC сигнал в действително време, употребявайки свое софтуерно решение. Партньори на SES са също Sharp / UMC, които са доставили 8K телевизионни екрани.

Съдържанието с резолюция 8K, кадрово освежаване 60 фрагмента в секунда и 10-битов цвят е било снимано с истинска 8K камера на PSNC (Poznan Supercomputing and Networking Center), като към сниманото е добавено и 8K компютърно генерирани анимации от Unigine Corp.

“Въпреки че 8K ТВ излъчването си е предизвикателство с днешните технологии за шифроване и ще минат няколко години, до момента в който доближи до домовете на всеобщия консуматор, демонстрацията демонстрира, че спътниците са изцяло способни на транспорт на 8К сигнал. Ние постоянно се стремим да издигнем телевизионното преживяване на едно по-високо равнище и бяхме доста разчувствани от този „ взор в бъдещето “ на телевизионната промишленост. “, съобщи Томас Верид, вицепрезидент „ Нови технологии и стандарти “ в SES Video. - Ще продължим да поддържаме нашите клиенти и сътрудници да доставят 4K UHD сигнал в домовете на своите консуматори “, добави той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР