Състоянието на недоносен близнак от Великобритания – момиченцето Айла се

...
Състоянието на недоносен близнак от Великобритания – момиченцето Айла се
Коментари Харесай

Бебе се поболя, след като го разделиха с близначето му

Състоянието на недоносен близнак от Англия – момиченцето Айла се утежни, откакто братчето й Джейкъб беше изпратено у дома, 5 седмици след раждането, с разрешение от лекарите, предава "Мирър ".
Родителите Клер и Кърт Броддън от Йоркшир приветстват близнаците си на бял свят 9 седмици по-рано от термина, откакто бебета претърпели затруднения в утробата на майката.
Близнаците не са били разделяни до 5-та седмица от раждането им, когато, по-добре развиващия се Якоб, е изписан от болничното заведение.
Все още в развъдник, Исла се нуждаела от доста повече време, с цел да израсне по-здрава, по тази причина тя останала в болничното заведение, само че тъкмо ден след раздялата, положението й се влошило.
Коремът на момиченцето се подул, а кожата й избледняла дотолкоз, че се виждали всички вени по корема й. Лекарите допускат, че й липсвало внимание и се чувствала самотна без близнака си.
Единственото нещо, което лекарите ни споделиха е: „ Може би тя усеща неналичието на близнака си, това че се е прибрал у дома “, изяснява Клер от Брадфорд, Англия.
Двойката схваща, че чака близнаци, едвам на 12-та седмица, когато 32-годишната Клер отива на скенер. Остават изумени щом рентгенологът им споделя: Ето тук е бебето и сърцето му, а тук е другото бебе и неговото сърце. “
Клер не счита, че някой от фамилията й е имал близнаци, само че по-късно схваща за умряли такива на вуйна й, както и за същия случай с бабата на Кърт. Новината не е отпразнувана уместно, тъй като майката на Клер не е в устойчиво здравословно положение. Тя умира 3 месеца преди близнаците да се родят.
„ Спомням си, когато попълнях бебешката брошура, която ни подариха, на страницата „ Кой беше първият, който ме видя, аз избухнах в сълзи, тъй като беше тя – майка ми. Не довърших попълването, тъй като не ми се вярваше, че не е до мен, с цел да ми оказва помощ “, споделя Клер.
Още прибавя: Не мислех, че е допустимо да съм щастлива по време на бремеността, след случолото се. Ясно е, че износването на близнаци може да докара до ред затруднения, само че при мен всичко беше наред. Не мога да спра да мисля, дали щях да износя децата си 9-ия месец, в случай че не бях претърпяла напрежението към загубата на майка ми. “
На 26-та седмица бъдещата майка е изпратена незабавно на обзор, когато се схваща, че Исла не пораства вярно. Две седмици по-късно откриват по-големи затруднения с плода. Бебетата са разграничени в разнообразни алвеоли, те не споделят една плацента. Оттогава Клер върви на скенер всеки ден и са й поставяни стероидни инжекции, с цел да подкрепят растежа.
На 30-та седмица бремената подвига кръвно и е призната по неотложност, тогава схваща, че на идната ден ще се наложи да извадят бебетата прибързано.
Якоб се ражда 1 кг, а Исла две минути по-късно с тежест – 0,57 кг. Вече съвсем две години децата са под специфични грижи и през днешния ден момченцето към момента е по-голямо от сестра си. Той прохожда по-рано от нея, а съгласно майката няма да бъде за дълго, тъй като Исла доближава Якоб. Към сегашен ден и двамата са живи и здрави.
Според изследване на "Bliss " 60 000 бебета на година или 1 на всеки 13 се ражда прибързано (преди 37-та седмица) във Англия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР