Състоянието на най-богатите руски бизнесмени се е свило с 60,25

...
Състоянието на най-богатите руски бизнесмени се е свило с 60,25
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци са загубили над 60 млрд. долара от началото на годината

Състоянието на най-богатите съветски предприемачи се е свило с 60,25 милиарда $ от началото на 2002 година. Председателят на съвета на шефовете на " Северстал " Алексей Мордашов, чието положение към 1 август 2022 година е намаляло с 8,2 милиарда $ до 20,6 милиарда $, оглавява листата с най-обеднелите съветски милиардери, заяви ТАСС, базирайки се на Блумбърг, написа Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Според данните от " Индекса на милиардерите " на Блумбърг (Bloomberg Billionaires Index) от началото на годината основният изпълнителен шеф на " Новатек " Леонид Михелсон е изгубил 5,73 милиарда $ и положението му е намаляло до 26,7 милиарда $, а ръководителят на съвета на шефовете на НЛМК Владимир Лисин е обеднял с 5,5 милиарда $ до 22,5 милиарда $.

В листата с най-богатите съветски бизнесмени, чието положение се е свило, е и притежателят на холдинга " Металоинвест " Алишер Усманов. Той е обеднял от началото на годината с 894 милиона $ и положението му се равнява на 20,4 милиарда $. Бившият президент на " Лукойл " Вагит Алекперов е изгубил 3,92 милиарда $, откакто при започване на 2022 година положението му се оценяваше на 17,8 милиарда $.

Блумбърг разгласява от март 2012 година " Индекса на милиардерите ", който включва има данни за 500-те най-богати хора на планетата, напомня ТАСС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР